• Een artist impression van De Beemd.
• Een artist impression van De Beemd.

Oud-Alblas maakt met volkskerstzang kennis met nieuw dorpshuis De Beemd

11 dec, 08:00 Algemeen 525 keer gelezen

OUD-ALBLAS  • Zangvereniging Eensgezindheid houdt dinsdag 19 december een volkskerstzang in het nieuwe dorpshuis De Beemd in Oud-Alblas.

Op deze dag is het exact één jaar geleden dat het officiële moment van de eerste betonstort plaatsvond. Ter herinnering daaraan is bij de ingang een gedenksteen geplaatst. Aan de avond werken mee Eensgezindheid, kinderkoor De Krekels en kinderkoor De Wingerdkopjes uit Wijngaarden. Dit kinderkoor zal in ieder geval tot aan de voorjaarsmusical de gelederen van het Alblasse kinderkoor versterken.

De pianobegeleiding is in handen van Kees de Bruijn en zandtekenaar Monique Groffen zal aan de hand van haar zandtekenkunsten het kerstverhaal vertellen en vertolken. Slagwerk is in handen van Arie van Mourik uit Herwijnen. Er is ruimte voor samenzang.

Energieneutraal
Voor de inwoners van Oud Alblas en omstreken is dit de eerste gelegenheid om met het nieuwe dorpshuis kennis te maken. Een uniek gebouw dat qua techniek ver op de toekomstige ontwikkelingen vooruitloopt: geen gasaansluiting meer en vrijwel volledig energieneutraal. De nieuwste warmteopslagtechnieken zijn hier gebruikt.

Alle verenigingen en groepen die het oude dorpshuis Trefpunt gebruikten voor hun activiteiten, zullen hier hun onderdak vinden, evenals de school die de ruim bemeten sportzaal voor hun gymnastiekonderwijs gaat gebruiken.

Nieuwe leden
Eensgezindheid en De Krekels hebben ruim plaats voor nieuwe leden. Eensgezindheid repeteert elke dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur en De Krekels van 18.15 tot 19.15 uur in dorpshuis De Beemd, Beemdweg 9. Meer informatie: www.debeemdoudalblas.nl

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie