• Flexpak Geldermalsen organiseert open banendag.
• Flexpak Geldermalsen organiseert open banendag. Foto: Aangeleverd

Voetbaltickets, frietkar en rondleidingen: de open banendag bij Flexpak Geldermalsen

Zakelijk Fotoseries 1.455 keer gelezen

GELDERMALSEN • Op woensdagavond 20 maart houdt Flexpak een open banendag voor iedereen die interesse heeft om in deze sector te werken. 

Wie de supermarkt binnenloopt kan bekende verpakkingen van Flexpak tegenkomen. Dit bedrijf uit Geldermalsen is een producent van hoogwaardige flexibele verpakkingen voor de levensmiddelen-, petfood en non-food industrie.  

Tijdens de open dag is er elk half uur een rondleiding langs de verschillende afdelingen. Ook is er een hapje en een drankje en een frietkar geregeld. En men kan kaarten voor de voetbalwedstrijd FC Utrecht tegen Vitesse winnen. De open banenmarkt is te bezoeken op 20 maart van 16:00-20:00 uur, Poppenbouwing 37 in Geldermalsen. 

Als ik een sollicitant meeneem door het bedrijf zijn ze vaak verbaasd wat er allemaal achter de deur gebeurd

Duurzaam product

Bert Steffens, operationeel manager: “We willen mensen enthousiast maken voor ons bedrijf. Zo’n open dag is een goede gelegenheid om mensen kennis te laten maken met het bedrijf. Als ik een sollicitant meeneem langs de afdelingen zijn ze vaak verbaasd wat er allemaal achter de deur gebeurd. Je hebt geen idee hoeveel techniek erachter schuil gaat.”

Bert Steffens: “Wij hebben een flexografische drukkerij en bedrukken voornamelijk de verpakkingen. We hebben drie drukpersen staan. Als iets bedrukt is dan kan het ook gelamineerd worden. We gebruiken zoveel mogelijk recyclebaar folie. We willen ons product zo duurzaam mogelijk maken.”

“Op een vestiging in Giessen hebben ze een machine waarmee ze de folie produceren. Na het lamineren moet het product naar de snijafdelingen. De volgende stap is de confectieafdeling waar kant-en-klare zakjes gemaakt worden om bijvoorbeeld koekjes of chocolaatjes in te doen bij de bakker.” 

“Als laatste zorgt de logistieke afdeling voor het transport tussen de verschillende afdelingen. Dit alles moet secuur gebeuren, omdat we te maken hebben met de regelgeving rondom de voedingsmiddelenindustrie.”

Familiair bedrijf

“De mensen die voor het bedrijf werken zijn betrokken bij het bedrijf. Er is ook weinig verloop. Er zijn mensen met dienstverbanden van twintig of dertig jaar. De eigenaar van OPACKGROUP, Joan Hanegraaf, kent ook vrijwel iedereen bij naam.” 

“De mensen die voor ons bedrijf werken staan voor het product dat ze produceren. Als er iets niet goed gaat dan geven ze dat door en daar wordt ook naar geluisterd. Ik vind het heel belangrijk dat mensen gehoord worden.”

OPACKGROUP
Flexpak bestaat al meer dan 40 jaar en is specialist op het gebied van drukken, lamineren en snijden van folies. Een informele organisatie met korte lijnen waardoor men zeer flexibel is en snel kan schakelen. Flexpak Transparant Verpakkingsindustrie BV is in 1977 opgericht en in 1979 vestigde het bedrijf zich in Geldermalsen. Per 1 mei 2016 heeft het bedrijf zich aangesloten bij de OPACKGROUP. De OPACKGROUP is groot geworden door innovatie, focus op kwaliteit, circulariteit en samenwerking met alle partijen in de keten. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijk streven voor de verschillende vestigingen in Nederland.

Meer lezen?
https://www.hetkontakt.nl/westbetuwe/nieuws/380401/doelman-pieter-van-der-wyck-overleden
https://www.hetkontakt.nl/westbetuwe/nieuws/380391/superpostcodeprijs-van-1-miljoen-euro-valt-deze-keer-in-culemborg
https://www.hetkontakt.nl/westbetuwe/nieuws/380171/concrete-plannen-woningbouw-west-betuwe

Elly van Kuilenburg

Elly van Kuilenburg schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en incidenteel ook voor de andere Betuwse titels van Het Kontakt

• Flexpak Geldermalsen organiseert open banendag.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden