• Het bevrijdingsvuur werd ontstoken door Bets den Adel.
• Het bevrijdingsvuur werd ontstoken door Bets den Adel. Foto: Ellen Sprangers

Terugblik 4 en 5 mei in Heukelum en Vuren

Nieuws 1.089 keer gelezen

HEUKELEUM / VUREN • Het 4 en 5 mei comité Vuren is dit jaar nieuw opgericht en kijken tevreden terug op afgelopen weekend.

Het Comité 4 mei Heukelum heeft dit jaar op het laatste moment besloten de herdenking binnen te houden vanwege het weer.

4 en 5 mei in Vuren

Ondanks de miezerregen werd dodenherdenking in Vuren buiten gehouden. Er was muzikale begeleiding van Brassband Harp en Luit. Na de herdenking konden bezoekers napraten in Dorpshuis de Koels met koffie. Henk de Man was namens de gemeente West Betuwe aanwezig bij dodenherdenking.  

Op 5 mei werd het bevrijdingsvuur ontstoken op het dorpsplein van Vuren. Na het Wilhelmus werden er gedichten voorgedragen en sprak wethouder Jan de Geus. Aansluitend was er een lunch in Café de Koels. Deze lunch werd betaald door een stille schenker uit Vuren. 

4 mei in Heukelum

Een uur voordat de herdenking in Heukelum begon besloot de organisatie, vanwege de weersverwachting, dodenherdenking naar binnen te verplaatsen. De herdenking werd muzikaal begeleid door het “Heukelumsch Mannenkoor” onder leiding van dirigent Jan Terpstra en muziekvereniging “Door Eensgezindheid” onder leiding van Casper Koerting.  Zo’n 270 mensen waren aanwezig. Anne van Rossum was namens de gemeente West Betuwe bij de dodenherdenking.  

Anne Ruth den Hertog

• Dodenherdenking in Heukelum.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden