• Foto ter illustratie
• Foto ter illustratie

Lancering van de Liberation Routes

Nieuws 995 keer gelezen

REGIO • Vanaf 3 mei is gemeente West Betuwe onderdeel van de Liberation Route Europe. Dit zijn meerdere wandel- en fietsroutes langs musea, monumenten, begraafplaatsen en andere plekken die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog in heel Europa. In totaal zijn deze routes meer dan 10.000 kilometer.

Vanaf volgende week zijn deze routes ook te vinden in de gemeentes: West Betuwe, Buren, Neder-Betuwe en Tiel. Deze route bevat veel verhalen uit de Tweede Wereldoorlog en verbind deze verhalen uit heel Europa met elkaar. 

De routes in deze vier gemeentes vertellen over de mobilisatie in 1940, het verzet en de samenwerkingen die er waren. Ook vertellen de routes over de overstromingen die gecreëerd werden en waardoor veel bewoners moesten evacueren. 

De routes in het Rivierenland vertellen samen meer dan veertig verhalen verdeeld over één lokale wandelroute, drie lokale fietsroutes en één regionale fietsroute. 

Voorbeelden van verhalen zijn bijvoorbeeld: De razzia van Asperen, De bevrijding van Tricht en De hongertocht naar Herwijnen.

Via de website of app van Liberation Route kan iedereen de routes volgen. Er zijn op de routes luisterplekken waar geluisterd kan worden naar verhalen uit de oorlog.  

Meer informatie: https://www.liberationroute.com/nl

Anne Ruth den Hertog

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden