• een eerdere veiligheidscontrole door samenwerkende opsporingsdiensten (archieffoto).
• een eerdere veiligheidscontrole door samenwerkende opsporingsdiensten (archieffoto). Foto: Politie West Betuwe

Integrale controles op meerdere locatie in West Betuwe

Algemeen 1.010 keer gelezen

WEST BETUWE • De gemeente heeft vandaag samen met diverse partners een integrale controle gehouden op meerdere locaties in West Betuwe. Onder andere Liander, de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) en de politie sloten aan. 

Tijdens deze integrale controle werd gekeken naar eventuele overtredingen op de locaties. Liander constateerde vermogensfraude. Ook werden zaken op het gebied van milieu en van illegale bewoning aangetroffen. De gemeente zegt in die gevallen nader onderzoek te doen en dat eventuele maatregelen volgen.

Burgemeester: ‘Het is belangrijk te weten wat er speelt’

Burgemeester Servaas Stoop geeft aan tevreden te zijn over het verloop van de controle: “De mensen die deze controles deden, werden vriendelijk ontvangen. We houden dit soort integrale controles vaker. Dat doen we rond verschillende onderwerpen. Het is belangrijk te weten wat speelt in onze gemeente. Zo hebben we zicht op de aard en omvang ervan. Dit helpt ons ook om bijvoorbeeld mogelijke ondermijning aan te pakken. “De integrale controles hebben ook als doel om te informeren. Het bezoeken van locaties biedt ook de mogelijkheid om vragen te beantwoorden. Bijvoorbeeld over voorschriften die gelden op een bepaald adres, zoals de brandveiligheid. Met deze integrale controles houden we West Betuwe veilig en leefbaar.”

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app