• Max de Jong tijdens zijn succesvolle race.
• Max de Jong tijdens zijn succesvolle race. Foto: aangeleverd
met video

Max de Jong uit Giessenburg nationaal kampioen Tegenwindfietsen

Algemeen 3.396 keer gelezen

GIESSENBURG • De Alblasserwaard is een nationaal kampioen rijker: Giessenburger Max de Jong werd zaterdag eerste tijdens het Nederlands kampioenschap Tegenwindfietsen.

De wedstrijd-mountainbiker uit Giessenburg won de vijfde editie met een tijd van 18.16 minuten. ,,Vanaf de start kon ik knallen. Het ging heel lekker. De laatste kilometers was de fiets de beperkende factor", zo laat hij via BN De Stem weten.

Op de Oosterscheldekering worstelden vandaag bijna driehonderd fietsers op gewone stadfietsen tegen de straffe wind. Het evenement gaat namelijk alleen door als er minstens windkracht 7 is.

Jan van Arckel
Ook de ploeg van de Alblasserwaardse wielrenclub Jan van Arckel haalde goud binnen; het team #Nooitstop eindigde als eerste bij de ploegen.

De Jong is overigens niet de eerste Alblasserwaardse winnaar van dit bijzondere kampioenschap. Wouter Mesker uit Noordeloos ging hem enkele jaren geleden voor. Het kampioenschap blijft wel in de familie, want Max is een neef van Wouter.

Te gek deze: beelden van de kampioensrit van Max de Jong. Onze Max rijdt bijna zoals die andere Max: haalt in met gemak en blijft lachen. Grote klasse. Nogmaals van harte gefeliciteerd! #nktegenwindfietsen #napret pic.twitter.com/Y06iZVzvC5

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 8 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden