Tiende plaats voor Lieve Colijn

  •   keer gelezen   Sport

BREDA/WIJK EN AALBURG • Lieve Colijn, turnster van turnvereniging WIK uit Wijk en Aalburg, is zaterdag in Breda als tiende geëindigd.


Lieve Colijn turnde afgelopen zaterdag in haar categorie jeugd 1D2 tegen de beste turnsters van Noord-Brabant, Limburg en Zeeland. Zo'n 30 meiden turnden hun meerkamp in Breda. Colijn mocht starten op de balk. Aan het begin van haar oefening liet ze wat punten liggen door het maken van een grote wankel. Dit compenseerde zij echter door het uitvoeren van een perfecte handstand. Bovendien turnde ze als afsprong een salto achterover van de balk. Een voor haar nieuw element, waar zij hard op heeft geoefend de afgelopen trainingen.

Op het onderdeel vloer liet de WIK-turnster een hele nette en beheerste oefening zien. Zij ontving zelfs het hoogste cijfer van alle deelneemsters, een 13,750. Bij sprong ging Colijn voor een hoge moeilijkheidsgraad. De uitvoering liep echter niet zoals verwacht, maar door de moeilijkheidsgraad ontving zij toch een mooi cijfer voor dit onderdeel.

Brug
Het laatste toestel was brug. Tijdens het inturnen ging haar oefening niet zo goed, maar ze herpakte zich heel goed en ze liet een hele goede brugoefening zien met mooie gespannen benen en een hele hoge salto af.

Lieve Colijn heeft een super knappe prestatie neergezet door op een mooie tiende plaats te eindigen.

Zij kan trots terug kijken op een heel succesvol turnseizoen.

Komende zaterdag nemen de laatste turnsters van WIK deel aan de districtsfinale turnen in Zevenbergen

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten