Burgemeester Egbert Lichtenberg bedankt de inwoners die volgens de coronarichtlijnen oud en nieuw hebben gevierd.
Burgemeester Egbert Lichtenberg bedankt de inwoners die volgens de coronarichtlijnen oud en nieuw hebben gevierd. Foto: Antonette de Groot

Gemeente: ‘Jaarwisseling in Altena beheerst verlopen’

Algemeen 1.161 keer gelezen

ALTENA • Ondanks diverse incidenten verspreid over verschillende kernen, is de jaarwisseling in Altena beheerst verlopen, laat de gemeente vrijdagmorgen weten.

De hulpdiensten hebben hun werk ongehinderd kunnen doen. De geldende noodverordening in Veen is, op een enkele verstoring na, goed opgevolgd. De materiële schade is nog niet in beeld. De komende weken wordt de schade in de hele gemeente geïnventariseerd.

“We hebben een onrustige week achter de rug”, zegt burgemeester Egbert Lichtenberg. 

“Een week waarin inzet van politie noodzakelijk was om de rust te bewaren. Ook in deze oudejaarsnacht hebben de hulpdiensten een aantal malen opgetreden. De vrijwilligers van de brandweer zijn veel in touw geweest om vuren met sloopauto’s en andere branden met bijvoorbeeld hout en autobanden te blussen. Mijn waardering voor hen is groot. Zij zorgen op vrijwillige basis voor onze veiligheid. Ook de inzet van de politie was de afgelopen dagen enorm. Met man en macht hebben zij incidenten snel gesmoord en verhinderd dat relatief kleine gebeurtenissen zijn geëscaleerd.”

Zeer onwenselijk
Dat neemt niet weg dat alles wat er de afgelopen dagen is gebeurd ‘zeer onwenselijk’ is, stelt Lichtenberg.

“De maatschappelijke onrust en de maatschappelijk kosten zijn buitenproportioneel. De feestdagen en de jaarwisseling zijn momenten van verbinding en samenzijn. In deze coronatijd was dat voor ons allemaal al een extra moeilijke opgave. Het veroorzaken van onrust op welke manier dan ook en het in stand houden van ongewenste gebruiken, draagt niet bij aan ons gevoel van veiligheid en saamhorigheid. En juist aan dat gevoel hebben wij nu behoefte. Dit gezegd hebbende wil ik ook benadrukken dat vele inwoners van Altena in kleine kring, op een nette manier en volgens de coronarichtlijnen oud en nieuw hebben gevierd. Dank daarvoor.”

Noodverordening
De geldende noodverordening voor Veen is overigens nog steeds van kracht. Dat betekent onder meer dat mensen die niets te zoeken hebben in het dorp, niet welkom zijn en dat samenscholen met meer dan twee personen is verboden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Aan de zuidkant van Genderen moeten 63 nieuwe woningen komen.
Bouw 63 woningen Genderen-Zuid laat langer op zich wachten: CDA en VVD teleurgesteld Nieuws gisteren
• De Scania P360 vrachtwagen.
SGP verbaasd over veiling splinternieuwe vrachtwagen met logo's van gemeente Altena Nieuws gisteren
• Drie auto's raakt beschadigd bij het ongeval.
Drie auto's lopen aanzienlijke schade op bij ongeluk op Zevenbanseweg in Nieuwendijk 112 3 mei, 15:36

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden