Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

Team De Meierij schenkt Veen een nieuw naambord

  •   1092 keer gelezen

VEEN • Veen zit net als alle andere dorpen in de gemeente Altena al een tijdje zonder plaatsnaambord. Team De Meierij, dat meedoet aan de Veense dorpsquiz, vond dat het te lang duurt voor er nieuwe borden komen. Daarom heeft het team besloten om als goede daad Veen van een nieuw kombord te voorzien.

Veen is een korte naam die door echte Veners langgerekt wordt uitgesproken en daarom is zaterdagmorgen een origineel naambord met een langgerekte naam geplaatst aan de Groeneweg in Veen.

Pater familias, Ap Honcoop - alias De Meier - vertelt dat dit idee van team De Meierij helemaal in het gedachtegoed ligt van zijn vader Cees Honcoop, de eerste Meier, die jarenlang gemeenteraadslid was.

"Veen zonder naambord zou typisch iets zijn waaraan hij zich zou storen. Deze ludieke actie zou zijn goedkeuring zeker kunnen dragen", aldus het team. De plaatsing en onthulling van het bord werd een gezellig moment voor de teamleden van De Meierij. Tijdens de Veense feestweek in juni wordt het naambord verloot. De opbrengst gaat naar Stichting Dorpshuis Veen, de organisator van de feestweek. 

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK