Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Waarnemend burgemeester Marcel Fränzel (midden) tussen alle lijsttrekkers van de gemeenteraadsverkiezingen in Altena.
Waarnemend burgemeester Marcel Fränzel (midden) tussen alle lijsttrekkers van de gemeenteraadsverkiezingen in Altena. (Foto: Provincie Noord-Brabant)

Burgemeester Fränzel: ‘In Brabant gaat niets boven Altena’

  •   750 keer gelezen

ALMKERK • Waarnemend burgemeester Marcel Fränzel heeft woensdagavond tijdens zijn nieuwjaarstoespraak zijn vertrouwen in een mooie toekomst voor de nieuwe gemeente Altena uitgesproken.

Met 'We zijn gestart, het is zover' sloot Fränzel zijn rede op het gemeentehuis in Almkerk af. "Ik heb er vertrouwen in en ik denk dat we er allemaal vertrouwen in kunnen hebben. We gaan het samen doen. We mogen er trots op zijn. En u weet: in Brabant gaat er niets boven Altena! Van harte nodig ik u dan ook uit om de handen ineen te slaan en de schouders er onder te zetten en met Gods zegen samen van de nieuwe gemeente Altena een succes te maken."

Even daarvoor zei hij: "We zijn er trots op, de vooruitzichten zijn goed, alle kansen zijn aanwezig op een succesvol samen leven, wonen en werken met elkaar op ons unieke eiland." En ook: "U heeft al zo hard gewerkt aan de nieuwe gemeente Altena, dat succes al bijna gegarandeerd is."

Meedoen
Bij de woorden 'de nieuwe gemeente Altena' stak de burgemeester een kaart de lucht in, zodat de aanwezigen samen met hem deze vier woorden konden uitspreken. "In Altena willen we betrokkenheid en meedoen van burgers centraal stellen. Daarom roep ik u op daar bij deze toespraak gelijk een klein begin mee te maken. Immers, die nieuwe gemeente Altena daar hoort u ook bij." 

Verder stond Fränzel in zijn speech stil bij de totstandkoming van de nieuwste fusiegemeente in Noord-Brabant - 'een historische gebeurtenis en de enige plek in Noord-Brabant waar dit vandaag gebeurt' – en bij de ambities van Altena, die verwoord staan in de Toekomstvisie van de gemeente. Zelfredzaamheid, duurzaamheid een veelzijdigheid zijn daarbij de drie kernbegrippen.

Wennen
Toch zal het eerst ook nog even wennen zijn, zo'n nieuwe gemeente.

"Van ons allen wordt verwacht dat we elkaar wel even de tijd gunnen om te wennen. Wennen aan vergaderen met 31 raadsleden, wennen aan de grootte van de nieuwe organisatie, wennen aan de plek van dit fraaie gemeentehuis in Almkerk, wennen aan het dienstbaar zijn voor onze inwoners in maar liefst 21 vitale gemeenschappen en wennen aan onze nieuwe positie in de regio. Natuurlijk gaat niet alles direct op rolletjes, we hebben ons uiterste best gedaan om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Toch zal er ook nog wel eens wat fout gaan, ik reken op uw begrip daarvoor de komende tijd. Maar uiteindelijk gaat het lukken, daar ben ik van overtuigd, want zo'n nieuwe frisse gemeente geeft ontzettend veel energie."

Tom Oostra

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK