Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Johan en Carol Duijzer.
Johan en Carol Duijzer.

EMTÉ Wijk en Aalburg wordt Jumbo Duijzer

  •   5277 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Carol Duijzer uit Veen is de nieuwe zelfstandige eigenaar van de EMTÉ in Wijk en Aalburg, de supermarkt die vanaf maart 2019 de Jumbo-formule gaat voeren.

Carol Duijzer is de broer van Johan Duijzer, die in Veen als zelfstandig eigenaar de EMTÉ-supermarkt heeft. Beide supermarkten zullen onafhankelijk van elkaar gaan opereren. Het is de bedoeling dat de supermarkt in Wijk en Aalburg in maart omgebouwd wordt naar de formule van Jumbo.

20 maart
"We hopen op 20 maart open te gaan. Voor de ombouw hebben we twee weken nodig", zegt Carol Duijzer, die zijn EMTÉ-supermarkt in Ooltgensplaat heeft verkocht. De oppervlakte van de winkel aan de Markt blijft voorlopig hetzelfde.

De winkel van Johan Duijzer in Veen krijgt in april 2019 de formule Jumbo. Koopcentrum Duijzer aan de Groeneweg in Veen, waar de supermarkt is gevestigd en waar ook woondecoratie, speelgoed en huishoudelijke artikelen worden verkocht, wordt eerst nog met 600 vierkante meter uitgebreid en verbouwd.

Net als in de huidige supermarkt in Veen zal de nieuwe supermarkt in Wijk en Aalburg naast de producten uit de Jumbo-formule ook producten van lokale en regionale ondernemers in de schappen hebben, onder andere aardappels, brood en Jan Bax-producten. Samen zullen de broers spaaracties opzetten, zoals de klant al gewend is in de supermarkt in Veen.

Meer personeel
Het personeel is donderdagavond ingelicht. Met de overstap naar de formule van Jumbo zal het personeelsbestand bij beide winkels waarschijnlijk uitgebreid worden. "We denken met enkelen tientallen", zegt Johan.

Levensmiddelen verkopen zit de broers Johan (41) en Carol (40) in de genen. Hun vader Gerrit Duijzer nam op 24-jarige leeftijd de zelfbedieningszaak van Aart Kraaij in Veen over. Zijn vader Piet Duijzer begon met zijn moeder Betje Duijzer in 1925 een kruidenierszaak in Brakel. Ze bezorgden destijds met de hondenkar en zo is de supermarktgeschiedenis begonnen.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }