Afbeelding

Altena krijgt achtste politieke partij

Algemeen 1.801 keer gelezen

ALTENA • De initiatiefnemers van het burgercollege Altena hebben besloten als Burgerstem Altena mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Altena.

De partij Burgerstem Altena is maandag 27 augustus geregistreerd op het gemeentehuis in Werkendam. Jan Hak, Jeffrey Himpers en Ery Kooi vormen samen het bestuur van de partij.

Ery Kooi is griffier in de gemeente Aalburg en was jaren terug wethouder in de gemeente Geertruidenberg.

Lokale democratie
"We hebben als visiegroepen twee jaar gewerkt aan een plan van aanpak voor de lokale democratie, maar dat plan is afgeschoten door de politiek. Wij hebben geen vertrouwen dat de huidige politieke partijen onze visie zullen uitvoeren," zo vertelt Jeffrey Himpers uit Drongelen.

In 2017 was hij kandidaat Kamerlid voor de politieke partij VNL van Jan Roos. Hij ijverde samen met onder andere Hylke Vinkeles Melchers, Jan Hak en Dite van Vianen voor een burgercollege in Altena. Van Vianen staat thans op de kieslijst voor de VVD.

Bolwerk openbreken
Door mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen wil Burgerstem Altena het burgercollege Altena vorm geven door vanuit alle kernen ideeën op te halen en te agenderen in de gemeenteraad.

"We willen het gesloten bolwerk van de politiek openbreken door pro-actief zaken te agenderen. Samen met dorpsraden en het maatschappelijk middenveld, bijvoorbeeld door een digitaal platform, waar mensen kunnen stemmen, maar ook om ideeën op te halen. Onze mening is niet ingevuld vanuit een politieke kleur, maar vanuit het bestaande visiestuk. Daarnaast gaan we over bestaande en nieuwe onderwerpen continue ophalen bij inwoners en het maatschappelijk speelveld wat de meningen zijn. We willen ook alleen gemotiveerde mensen op de lijst, die echt de raad in willen."

Lijsttrekkerschap
Over het lijsttrekkerschap laat Himpers zich nog niet uit, maar hij laat wel doorschemeren dat het een andere vorm kan krijgen, zoals een duo lijsttrekkerschap. Verder gaat de partij naarstig op zoek naar kandidaten voor de kieslijst. "We zijn al tevreden met één vertegenwoordiger in de raad. We willen niet zozeer besturen, maar vooral een meerwaarde zijn voor Altena."

Mensen die zich willen aansluiten bij Burgerstem Altena kunnen mailen naar jeffrey@burgerstemaltena.nl of bellen naar 06-25020785. Aan een eigen website wordt nog gewerkt.

door Hannie Visser-Kieboom

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Van zeepkistenrace tot bombarie-optocht: heel Altena pakt uit met Koningsdag Foto's en video's 27 apr, 15:10
Afbeelding
Oranjestoet trekt door Werkendam: vlag hoog in de mast bij d'Altenaer en Goezate Foto's en video 27 apr, 13:25
Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 27 apr, 06:20

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden