Afbeelding

Besluit over toekomst gymzaal Tulpstraat uitgesteld

Algemeen 595 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • De Aalburgse politiek neemt dinsdag tijdens de begrotingsbehandeling géén besluit over het wel of niet afstoten van de gymzaal aan de Tulpstraat in Wijk en Aalburg.

Het college heeft de behandeling van het onderwerp opgeschort tot komend voorjaar. "Wij hebben geluisterd naar de insprekers tijdens de laatste raadsvergadering en naar de reacties vanuit de gemeenteraad", zegt wethouder Arie van Loon. 

De komende maanden worden gebruikt om nog eens goed onderzoek te doen naar de collegeplannen. Volgens B&W zijn de kosten voor het onderhoud van de gymzaal te hoog - zo'n vijf ton in de komende tien jaar -  en daarom voelt het er meer voor om de gebruikers - onder anderen basisschool Henri Dunant en gymvereniging WIK - onder te brengen in d'Alburcht. 

"Laten we met het onderzoek in ieder geval zorgen dat er over de cijfers straks geen onduidelijkheid meer is", zegt Van Loon. "Vervolgens is het aan de raad om een besluit te nemen, wetende dat er een alternatief is. Maar als het aan het college ligt betekent dit uitstel geen afstel."

Dat afstel is wel waar de MR van de Henri Dunant alsnog op hoopt, zegt Rieka Verbeek-Vos in een reactie. "Dat een besluit nu uitgesteld wordt is een eerste stap, maar er is niet gezegd dat de gymzaal nu blijft bestaan en dat is uiteindelijk wel ons doel." Verbeek-Vos was dinsdag ook één van de insprekers namens de MR van de Henri Dunant.

Vrijdagmiddag hebben politici van het CDA, VVD, Progressif Altena, Aalburgse Alliantie en AltenaLokaal een bezoek gebracht aan de school en aan de gymzaal. 

Komende maandagmiddag zullen de leraren van de Henri Dunant samen met alle leerlingen op het gemeentehuis een petitie vóór het behoud van de gymzaal aanbieden aan wethouder Cees Schreuders van Onderwijs. Momenteel staat de teller op bijna 250 handtekeningen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De politie heeft de twee personen van de snelweg gehaald.
Personen lopen op A27 op zoek naar telefoon: 'Hoeven niet uit te leggen hoe dom en gevaarlijk dit is' 112 12 uur geleden
Afbeelding
Wim Barth uit Sleeuwijk maakt foto van de maand bij Fotoclub ImageTotaal Nieuws 7 mei, 15:47
• Deelnemers strijden op het water om de overwinning.
Derde editie van Altena Regatta op de planning: dag vol plezier op- en langs het water Nieuws 7 mei, 13:13

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden