Afbeelding

'Neuswinkeltje' voor boekenliefhebbers opent in Woudrichem

Algemeen 1.701 keer gelezen

WOUDRICHEM • Peter van Hekken opent zaterdag Tantje Bethje Books & Co. "We hebben vooral Europese literatuur."

Peter van Hekken is druk met het inrichten van de nieuwste aanwinst voor de Woudrichemse vesting: boekwinkel Tantje Bethje Books & Co. "Ik had een oudtante die Bethje heette, een heel lief, leuk en gezellig mens. En onze kat heet ook zo en die heeft hetzelfde karakter", legt Van Hekken uit. De naam van de boekwinkel is tevens een kleine verwijzing naar de Sint-Elisabethsvloed.

Leesbeleving
Hoe dan ook, het leuke en gezellige zijn vanaf aanstaande zaterdag 4 november ook terug te vinden aan de Kerkstraat 24. Bezoekers kunnen dan bij Tante Bethje Books & Co. terecht voor zo'n 800 boeken. De bedoeling is dat dat aantal uiteindelijk oploopt naar 1000. Van Hekken verkoopt nieuwe boeken en hij zet daarbij in op de leesbeleving.

"Wij verkopen boeken die aanzetten tot denken, die je ontroeren of die je juist aan het lachen maken." Zelf is hij bijvoorbeeld erg gecharmeerd van het werk van de Italiaanse auteur Alessandro Baricco.

Middelmatige voetballer
"We verkopen vooral Europese literatuur. Je zal hier weinig Amerikaanse schrijvers terugvinden. Toegegeven, ook de nieuwste Dan Brown ligt hier in de schappen, maar dan weer niet de biografie van een middelmatige voetballer."

Om de leesbeleving compleet te maken verkoopt Tante Bethje ook warme plaids, koffie en bonbons en staat er in de winkel een leestafel waar bezoekers kunnen aanschuiven.

Ook als je niet op zoek bent naar een speciale schrijver of titel, ben je welkom om tussen de boeken te zoeken, benadrukt Van Hekken. "Dit is een neuswinkeltje voor de boekenliefhebber."

Nog voor de officiële opening van aanstaande zaterdag weten mensen Tante Bethje al te vinden. Enkele Groningse fietstoeristen stonden al - compleet in fietskleding - in de zaak en de eerste liefhebbers keerden al tevreden huiswaarts met een boek van de Italiaanse Andrea Camilleri.

"Ze waren aangenaam verrast dat wij daar een hele plank mee vol hebben staan", aldus de winkeleigenaar.

Ook in Woudrichem is enthousiast gereageerd. Uit een enquête blijkt dat de behoefte aan een boekwinkel in de vesting groot is.

Openingstijden
Zaterdag 4 november is iedereen van harte welkom om tussen 10.00 uur en 16.00 uur de nieuwe winkel te komen bekijken. Tante Bethje Books & Co. is van woensdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur en op zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Meer informatie via onderstaande Facebook-pagina.

http://www.facebook.com/Tantebethjebooks

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Aan de zuidkant van Genderen moeten 63 nieuwe woningen komen.
Bouw 63 woningen Genderen-Zuid laat langer op zich wachten: CDA en VVD teleurgesteld Nieuws 3 mei, 17:15
• De Scania P360 vrachtwagen.
SGP verbaasd over veiling splinternieuwe vrachtwagen met logo's van gemeente Altena Nieuws 3 mei, 16:30
• Drie auto's raakt beschadigd bij het ongeval.
Drie auto's lopen aanzienlijke schade op bij ongeluk op Zevenbanseweg in Nieuwendijk 112 3 mei, 15:36

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden