Lijfsbehoud binnen handbereik voor ACKC

Sport 61 keer gelezen

ALMKERK • ACKC heeft een eerste stap gezet richting lijfsbehoud in de tweede klasse. De Almkerkers wonnen zaterdag de eerste wedstrijd in het beslissende driekamp van Stormvogels. Het werd 14-10.

In de openingsfase werd het publiek in Giessen getrakteerd op een hoog tempo van thuisploeg ACKC. Stef Mommers, naar later bleek 'Man of the Match', opende de score na elf minuten na mooi aangeven van Petra Verschoor. De rest van de eerste helft bleef het moeilijk afronden voor ACKC, hoewel er genoeg kansen waren.

Zuiver
Marnix Kammer, die Frank Mommers vervangt, rondde zuiver af na een doorbraak van Jelle van de Water. Ook Petra Verschoor zelf, Carola 't Lam en wederom Stef Mommers lieten nog van zich spreken. Met een ruststand van 6-4 was de overwinning nog allesbehalve zeker. De tweede helft werd slordig begonnen. Stormvogels kreeg weer wat hoop toen de ploeg de 8-7 binnen schoot, daarna kwam ACKC echter beter in de wedstrijd. De zwaarbevochten overwinning van 14-10 geeft hoop op handhaving.

Dinsdag speelt Stormvogels tegen ADO, en aanstaande zaterdag speelt ACKC de laatste uitwedstrijd tegen ADO in 's-Gravendeel.

Afhankelijk van de uitslag van dinsdag moet ACKC in 's-Gravendeel winnen of met een zo goed mogelijk doelsaldo in ieder geval de driekamp afsluiten om in de tweede klasse te blijven.

• Aan de zuidkant van Genderen moeten 63 nieuwe woningen komen.
Bouw 63 woningen Genderen-Zuid laat langer op zich wachten: CDA en VVD teleurgesteld Nieuws 3 mei, 17:15
• De Scania P360 vrachtwagen.
SGP verbaasd over veiling splinternieuwe vrachtwagen met logo's van gemeente Altena Nieuws 3 mei, 16:30
• Drie auto's raakt beschadigd bij het ongeval.
Drie auto's lopen aanzienlijke schade op bij ongeluk op Zevenbanseweg in Nieuwendijk 112 3 mei, 15:36