Virtus boekt ruime uitoverwinning: 49-75

Sport 28 keer gelezen

WERKENDAM • BC Virtus heeft zaterdag in Maastricht met ruim verschil van Kimbria weten te winnen. Het werd 49-75 voor de Werkendammers. Dat ging echter niet zo eenvoudig als de uitslag doet vermoeden. Kimbria thuis is een lastige tegenstander en Virtus mistte deze wedstrijd door diverse omstandigheden Niels Damen, Vangelis Zafiriadis  en Mark den Dekker. Met slechts acht fitte spelers, waaronder jeugdspeler Rik Verhoeven, vertrok het team van Edwin Dekkers niet geheel gerust richting Maastricht. De van een blessure teruggekeerde Robert-Jan Fiegen was bereid om als negende man op de bank plaats te nemen. Beide teams startten in een man-to-man-verdediging en Kimbria probeerde de Werkendammers gelijk op een achterstand te zetten. Met enkele prima scores van Niels Plieger, waaronder twee driepunters, werd het eerste kwart afgesloten met een kleine voorsprong van 16-17. Moeilijke opgave Het tweede kwart bleek scoren voor beide teams een moeilijke opgave. Verdedigend zat het aan beide kanten wel goed. Met name Virtus hield haar eigen bucket goed dicht getuige de twee persoonlijke teamfouten bij rust, waarbij beide teams praktisch in evenwicht waren: 29-31. De Werkendamse coach Edwin Dekkers moest na de rust tot een tactische ingreep overgaan om zijn team aan het ballen te krijgen. Langzaam maar zeker kwam Virtus beter in de wedstrijd en konden de Werkendammers een voorsprong nemen. Kimbria zag nog nauwelijks kan om te scoren en via enkele breaks liepen de Werkendammers verder weg. Na het derde kwart was de tussenstand 41-52. Kimbria probeerde het gat te dichten, maar de Werkendamse verdediging stond als een huis. De Maastrichtenaren kwamen dit kwart niet verder dan negen punten. De Werkendammers konden de wedstrijd rustig uitspelen en boekten zo uiteindelijke toch een ruime overwinning. Komende week wordt er voor de landelijke beker een uitwedstrijd gespeeld tegen de Challengers uit Hoofdorp. Aanvang van deze wedstrijd is 19.30 uur.

• Aan de zuidkant van Genderen moeten 63 nieuwe woningen komen.
Bouw 63 woningen Genderen-Zuid laat langer op zich wachten: CDA en VVD teleurgesteld Nieuws 3 mei, 17:15
• De Scania P360 vrachtwagen.
SGP verbaasd over veiling splinternieuwe vrachtwagen met logo's van gemeente Altena Nieuws 3 mei, 16:30
• Drie auto's raakt beschadigd bij het ongeval.
Drie auto's lopen aanzienlijke schade op bij ongeluk op Zevenbanseweg in Nieuwendijk 112 3 mei, 15:36