Virtus op karakter naar winst in Den Haag

Sport 27 keer gelezen

WERKENDAM • Het gerenoveerde herenteam van Virtus is de competitie sterk begonnen. In De Haag werd het sterker geachte Jumpers in het laatste kwart vakkundig opzij gezet en trokken de Werkendammers met 72-79 aan het langste eind. Beide teams startten in een man-to-man verdediging en Virtus kon de thuisploeg tot 10-9 bijhouden, maar werd daarna werden de Werkendammers overlopen. Jumpers maakte optimaal gebruik van het rommelige spel van Virtus en na het eerste kwart bedroeg het verschil twaalf punten: 25-13. Nieuwe coach De nieuwe coach Lace Strong, die na enkele proeftrainingen besloot om het seizoen als opvolger van Edwin Dekkers af te maken in Werkendam, gaf zijn team de opdracht om beter de duels aan te gaan en om wat meer rust in het aanvalsspel te brengen. Deze woorden werden goed opgepakt en binnen drie minuten was Virtus terug in de wedstrijd: 25-21. Toch liep Jumpers weer simpel weg bij de Werkendammers, maar met zes punten op rij hield Patrick Both zijn team in de wedstrijd. Met een ruststand van 41-36 kon het nog alle kanten op. Na de rust waren de Hagenaars even van slag en wisten ze elkaar niet meer te vinden. Virtus profiteerde optimaal en onder leiding van de uitblinkende Arjen van der Wiel werd de achterstand ingelopen en kwamen de Werkendammers na zeven minuten langszij: 52-52. De Haagse coach probeerde met enkele wissels om zijn team weer in balans te krijgen en beide teams bleven in de buurt van elkaar. Bij aanvang van het laatste kwart was er met een tussenstand van 57-58 nog geen winnaar aan te wijzen. De Werkendammers hadden het  beste van deze avond voor het laatste kwart bewaard. Rebound Ondanks het lengteoverwicht aan Haagse kant heersten Karel van Driel en Both in de rebound. Een tussenstand van 65-64 werd in twee minuten omgezet in een voorsprong van 65-73 en Virtus zat op rozen. Met een laatste krachtsinspanning probeerde Jumpers het gat nog te dichten maar verder dan 72-75 liet Virtus het niet komen. Vanaf de vrije-worp lijn werd de winst definitief veilig gesteld en was de eerste overwinning een feit. http://www.virtus.nl

• Aan de zuidkant van Genderen moeten 63 nieuwe woningen komen.
Bouw 63 woningen Genderen-Zuid laat langer op zich wachten: CDA en VVD teleurgesteld Nieuws 3 mei, 17:15
• De Scania P360 vrachtwagen.
SGP verbaasd over veiling splinternieuwe vrachtwagen met logo's van gemeente Altena Nieuws 3 mei, 16:30
• Drie auto's raakt beschadigd bij het ongeval.
Drie auto's lopen aanzienlijke schade op bij ongeluk op Zevenbanseweg in Nieuwendijk 112 3 mei, 15:36