Virtus onderuit tegen titelkandidaat

Sport 53 keer gelezen

WERKENDAM • Het herenteam van Virtus is niet langer ongeslagen. In Rosmalen werd afgelopen zaterdagavond de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Titelkandidaat Black Eagles won met 73-60. De Werkendammers konden in eerste instantie nog goed meekomen met de thuisploeg, maar een dramatisch slecht derde kwart was uiteindelijk bepalend voor de nederlaag. Het team van Lace Strong begon echter uitstekend aan de wedstrijd. Hoog tempo In een hoog tempo werd Black Eagles al snel op een achterstand van 0-7 gezet. Na bijna drie minuten volgde de eerste score voor de thuisclub, maar dat was wel gelijk een driepunter. Beide teams bleven in de buurt van elkaar en na het eerste kwart stonden de Werkendammers nog op een kleine voorsprong 16-17. Het tweede kwart nam Virtus het heft wederom in handen en tot 26-26 ging de wedstrijd gelijk op. Tegen het einde van het tweede kwart waren de Werkendammers even niet bij de les en Black Eagles bepaalde zodoende de ruststand op 36-32.  Na de rust hield Virtus haar tegenstander bij tot 43-40, maar in de laatste fase van het derde kwart ging alles fout wat maar fout kan gaan. Verkeerde opties Aanvallend werd er voor verkeerde opties gekozen en er werd niet meer gescoord. Black Eagles profiteerde van de ruimte die Virtus weggaf en liep in enkele minuten uit naar een voorsprong van 56-43. De koppies gingen naar beneden en de smalle selectie begon de Werkendammers op te breken. Beide centers konden door de afwezigheid van Mark Bruurs bijna niet gewisseld worden en op de guardline werd te veel balverlies geleden. Geloof ontbrak In het vierde kwart liep de achterstand al snel op tot boven de 20 punten. In de laatste fase probeerden de Werkendammer met een press nog wat dichterbij te komen maar het echte geloof ontbrak. Met een verschil van dertien punten was de eerste nederlaag een feit en was het een avond om snel te vergeten. Komend weekend wacht de Werkendammers opnieuw een moeilijke opgave. Op vrijdagavond is om 21.00 uur het Tilburgse Pendragon de volgende tegenstander.

• Aan de zuidkant van Genderen moeten 63 nieuwe woningen komen.
Bouw 63 woningen Genderen-Zuid laat langer op zich wachten: CDA en VVD teleurgesteld Nieuws 3 mei, 17:15
• De Scania P360 vrachtwagen.
SGP verbaasd over veiling splinternieuwe vrachtwagen met logo's van gemeente Altena Nieuws 3 mei, 16:30
• Drie auto's raakt beschadigd bij het ongeval.
Drie auto's lopen aanzienlijke schade op bij ongeluk op Zevenbanseweg in Nieuwendijk 112 3 mei, 15:36