Dames Voltena koploper regiodivisie

Sport 49 keer gelezen

NIEUWENDIJK • De dames van Voltena boekten zaterdag een afgetekende overwinning tegen RVC/Libanon. De Rotterdammers dropen af met een 4-0 nederlaag. Twee spelers maakten hun debuut in het eerste. RVC/Libanon moest de warming-up aan zich voorbij laten gaan. De volleybalsters kwamen vanwege de afsluiting van de A27 te laat aan in sportcentrum De Iris in Nieuwendijk.  Dat nekte de gasten, die meteen met een flinke achterstand werden geconfronteerd. Halverwege de eerste set zetten de Rotterdamse dames de knop om en begonnen aan een inhaalrace. De coach van de Nieuwendijkse vrouwen zette aan het einde van de set twee verse krachten in, Annelot van Breugel en Emi van Driel, wat goed uitpakte: 25-23. Slimme prikballen De tweede set ging met 25-17 met eenvoudig gemak naar het opvallend jonge Voltena. Een ontketende Sara van Esch speelde al haar tegenstanders zoek met keihard geslagen ballen. Middenspeelsters Jori Colijn en Van Breugel pakten veel punten met slimme prikballen. De lijn van de tweede set werd in het derde bedrijf voortgezet. Raisa Schoon, Yvette Timmermans en Britt den Haan vielen op door puik verdedigingswerk en spelverdeler Jessie Colijn nam drie punten voor haar rekening. In de derde set maakte Hannah van Esch haar debuut in het eerste van Voltena. Zij scoorde het laatste punt: 25-12. Prima service In de vierde set was de Nieuwendijkse volleybalsters er alles aan gelegen om de volle buit van vijf punten te pakken.  Ook in deze set kwam RVC/Libanon er amper aan te pas: 25-16. De thuisploeg trok de set in een vrijwel ongewijzigde opstelling naar zich toe, alleen maakte Colijn plaats voor Van Driel. Bij een stand van 21-10 maakte ook Danique Timmermans haar debuut. Met een prima service en een prachtige redding kende ook zij nauwelijks aanpassingsproblemen. Komende zaterdag verdedigt Voltena haar koppositie in de regiodivisie tegen VCN. De Nieuwendijkers spelen opnieuw in De Iris, aanvang 18.00 uur.