Winst voor sterk spelend ACKC

Sport 52 keer gelezen

ALMKERK • ACKC heeft zaterdag tegen DVS’69 een belangrijke overwinning uit het vuur gesleept. In Hendrik-Ido-Ambacht werd het 16-18 en daarmee staat de ploeg van coach Dick van Houwelingen op de vierde plaats op de ranglijst. DVS’69 staat da wel onderaan, maar werd vooraf niet onderschat door de Almkerkers. Al direct keek ACKC tegen een 4-1 achterstand aan, alleen Marlies Kant kon een keer tegen scoren uit een vrije bal. Toen DVS’69 was uitgeraasd kon ACKC met goed korfbal vrij gemakkelijk de stand weer naar 4-4 gelijk trekken. Makkelijk middagje Dat het geen makkelijk middagje zou gaan worden ondervonden eerst Petra Verschoor, die een dame tegen had die van ver zuiver raak schoot, en later ook Frank Bakker. In deze fase had ACKC het een minuut of tien behoorlijk lastig en stelde de ploeg niet al te veel tegenover. Marnix Kammer met een strafworp en Carola  ’t Lam met een afstandsschot konden uiteindelijk de ruststand bepalen op 9-8. Direct vanaf de eerste ACKC-aanval na rust was het alweer raak. Natasja Kuipers en even later uitblinker Marlies Kant schoten van afstand ACKC voor het eerst in de wedstrijd op een 9-10 voorsprong. De thuisploeg kwam nog wel enige keren langszij maar bleef bij 11-11 steken. ACKC ging steeds beter spelen en zag Marlies Kant wederom twee keer van afstand scoren. Schepje bovenop Carola ’t Lam en Frank Mommers deden er nog een schepje bovenop en ACKC kon halverwege de tweede helft een 11-15 voorsprong bewerkstelligen. De voorsprong slonk echter weer naar 15-16 ACKC kon de laatste vijf minuten de wedstrijd professioneel tot een goed einde brengen. Petra Verschoor met een doorloopbal en later Jelle van de Water bepaalden de eindstand op 16-18.

• Aan de zuidkant van Genderen moeten 63 nieuwe woningen komen.
Bouw 63 woningen Genderen-Zuid laat langer op zich wachten: CDA en VVD teleurgesteld Nieuws 3 mei, 17:15
• De Scania P360 vrachtwagen.
SGP verbaasd over veiling splinternieuwe vrachtwagen met logo's van gemeente Altena Nieuws 3 mei, 16:30
• Drie auto's raakt beschadigd bij het ongeval.
Drie auto's lopen aanzienlijke schade op bij ongeluk op Zevenbanseweg in Nieuwendijk 112 3 mei, 15:36