ACKC komt tekort tegen titelkanshebber ONDO

Sport 84 keer gelezen

ALMKERK • Degradatiekandidaat ACKC kwam zaterdag niet tot een stunt bij titelkandidaat ONDO.

In 's-Gravenzande eindigde het duel in 19-15 voor de thuisploeg, toch een uitslag die de Almkerkers vertrouwen moet geven in een goede afloop van de korfbalcompetitie.

ACKC begon gretig aan het duel en nam direct een 1-2 voorsprong. ONDO kwam moeizaam in het ritme door de sterke Almkerkse defensie. Gaandeweg de eerste helft vonden de Westlanders de korf makkelijker en kwam ACKC lastiger tot scoren. Bij rust keken de gasten tegen een 9-6 achterstand aan.

In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op. Opnieuw stond de verdediging zijn mannetje en aanvallend slaagde ACKC erin om vaker de 's-Gravenzandse korf onder vuur te nemen. Bij 17-11 gaven de Almkerkers nog een keer goed gas en overbrugden de achterstand naar 17-15. Direct in de volgende aanval boorde ONDO alle hoop de grond in door te scoren uit een fraaie doorloopbal. Jelle van de Water was met zes goals de meest trefzekere Almkerker. De overige doelpunten werden gemaakt door Marlies Kant (3), Frank Bakker (3), Carola 't Lam (1), Petra Verschoor (1) en Stef Mommers (1).

Komende zaterdag wacht ACKC een vierpuntenduel tegen mededegradatiekandidaat ADO. Winst is nodig om uitzicht te houden op de veilige zesde plek in de poule. Het duel in sporthal De Jager in Giessen begint om 16.30 uur.

• Adriaan de Jong en Karina Boevé.
Komt er een natuurbegraafplaats in Altena? Als het aan AltenaLokaal ligt wel Nieuws 22 uur geleden
• De politieagenten doen aangifte tegen de man uit Nieuwendijk.
40-jarige man uit Nieuwendijk mishandelt twee politieagenten, nadat hij een waarschuwing krijgt 112 gisteren
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 25 apr, 11:20