Afbeelding

Goed seizoen voor schakers

Sport 39 keer gelezen

ZALTBOMMEL/ZUILICHEM • De schakers van de Zaltbommel Zuilichem Combinatie hebben een heel goed seizoen achter de rug. Halverwege de competitie zag het daar absoluut niet naar uit.

Het eerste team stond na vijf van de negen wedstrijden stijf onderaan. Na een sterke eindsprint met twee gelijke spelen en twee knappe overwinningen, waaronder 5-3 winst op de vice-kampioen, werd nog een gedeelde vijfde plaats bereikt.

Topscorer werd Ed Faber die op het eerste bord 6,5 uit 9 scoorde. Gijs van Breukelen mag met 5,5 uit 9 ook terugkijken op een goed seizoen.

Kampioen

Het tweede team, onder leiding van Jan Willem Verhoeven, speelde een voortreffelijk seizoen. De gehele competitie draaide het team mee in de top van de ranglijst.

Tegen het einde van de competitie haakte de ene na de andere concurrent voor de titel af. Alleen het team van de Rode Loper uit Utrecht bleef ook alles winnen. Door op het einde een paar grote overwinningen te boeken werd op de slotdag de eerste plaats overgenomen, waardoor het kampioenschap op bordpunten werd binnengehaald.

Ben van Ginkel werd topscorer met de prachtige score van 6,5 uit 8, terwijl Wim van Riessen met 6 uit 7 en Eric van Heusden met 6 uit 8 zich ook niet onbetuigd lieten.

Viertallen

Er speelden ook twee viertallen mee in de competitie. Het tweede viertal dat vorig jaar kampioen was geworden deed dit jaar lange tijd mee voor de titel. Door tegen het einde van een concurrent te verliezen eindigde het team op de derde plaats.

Voorts was er een jeugdteam ingeschreven dat noodgedwongen in een te hoge leeftijdscategorie werd ingedeeld. Na een stroeve start met alleen nederlagen ging het aan het slot van de competitie crescendo met twee knappe 3-1 overwinningen!

In de bekercompetitie van de Stichts Gooische Schaakbond bereikten de Bommelerwaardse schakers de kwartfinale waar ze werden uitgeschakeld door het sterke team van Paul Keres uit Utrecht.

De Bommelerwaard-Cup werd gewonnen door Jan Kwakernaak uit Giessenburg die Eric van Heusden in de finale pas na twee snelschaakpartijen op de knieen kreeg. De barrage was noodzakelijk nadat de reguliere partij in remise was geeindigd. Jan mocht met dit resultaat overigens zijn handen dichtknijpen want Eric vergiste zich in een gewonnen stelling in tijdnood.

Snelschaakwedstrijd

Zaterdag 7 juni wordt het schaakseizoen afgesloten met het traditionele Van Noord-snelschaakkampioenschap van de Bommelerwaard dat van 10.00 tot 16.00 uur wordt gespeeld in Ons Trefpunt, Kerkstraat 7 te Nieuwaal. Belangstellenden zijn van harte welkom. Aanmelden kan bij Will Thelen (0418-512203 of will.thelen@kpnmail.com) of tot 9.30 uur aan de speelzaal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Adriaan de Jong en Karina Boevé.
Komt er een natuurbegraafplaats in Altena? Als het aan AltenaLokaal ligt wel Nieuws 22 uur geleden
• De politieagenten doen aangifte tegen de man uit Nieuwendijk.
40-jarige man uit Nieuwendijk mishandelt twee politieagenten, nadat hij een waarschuwing krijgt 112 gisteren
Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 25 apr, 11:20

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden