• Foto ter illustratie.
• Foto ter illustratie. Foto: 123RF.com

Werkendammer aangehouden na bedreiging met mes in horecazaak

112 938 keer gelezen

WERKENDAM • De politie heeft zondag 13 februari omstreeks 17.40 uur een 48-jarige man in zijn woning aangehouden, die kort daarvoor in een horecazaak met een mes gedreigd zou hebben. De politie moest bij de arrestatie het stroomstootwapen inzetten, omdat de man niet reageerde op sommaties van de agenten. 

De uitbater van een horecazaak in Werkendam deed aangifte. Hij vertelde dat een klant zonder enige aanleiding een andere bezoeker boos aansprak en bestek van de tafel haalde en vervolgens een mes in zijn handen hield. Dit kwam bedreigend over. Vervolgens liep die man daarmee richting de uitgang en stak zijn middelvinger nog op naar een werknemer. De eigenaar van de zaak slaagde erin het mes af te pakken, waarna de man naar buiten liep. 

Door de combinatie van camerabeelden, signalement en eerdere informatie kwam de politie de bedoelde man snel op het spoor. Het gaat om een persoon die vaker met de politie in aanraking is geweest en agressief kan reageren. Agenten zijn naar de woning van de man gegaan. De verdachte deed niet open, waarna de voordeur werd geforceerd en op luide wijze de komst van de politie bekend werd gemaakt. Hierna zijn agenten met schild en diensthond Rex de woning binnengegaan. De bewoner voldeed niet aan de opgegeven sommaties, waarna hij middels de inzet van stroomstootwapen onder controle werd gebracht. Aan het politiebureau werd een ademanalyse afgenomen. De man blies maar liefst 1260 ugl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Aan de zuidkant van Genderen moeten 63 nieuwe woningen komen.
Bouw 63 woningen Genderen-Zuid laat langer op zich wachten: CDA en VVD teleurgesteld Nieuws 3 mei, 17:15
• De Scania P360 vrachtwagen.
SGP verbaasd over veiling splinternieuwe vrachtwagen met logo's van gemeente Altena Nieuws 3 mei, 16:30
• Drie auto's raakt beschadigd bij het ongeval.
Drie auto's lopen aanzienlijke schade op bij ongeluk op Zevenbanseweg in Nieuwendijk 112 3 mei, 15:36

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden