Foto: Arjan van de Logt

Gemeente Altena staat carbidschieten toe op oudjaarsdag

  •   keer gelezen

ALTENA • Ondanks het door het kabinet opgelegde vuurwerkverbod, staat de gemeente Altena het carbidschieten wel toe op oudjaarsdag. Tussen 10.00 en 18.00 uur en onder bepaalde voorwaarden mag er op de laatste dag van 2021 worden geschoten met carbid.


Deze beslissing ligt in lijn met de ontheffing van vorig jaar. Ook toen mocht er, ondanks een vuurwerkverbod, worden geschoten met carbid. De gemeente wil deze traditie niet verbieden.  

Het carbidschieten mag alleen buiten de bebouwde kom worden gedaan. De afstand tot woonbebouwing dient ten minste 100 meter te zijn. De afstand tot zorginstellingen en de huisvesting van dieren moet zelfs minimaal 300 meter zijn. De gemeente stel ook als eis, dat het vrije schootsveld ten minste 100 meter is en dat zich hierin geen openbare wegen en paden bevinden. 

Tot slot laat de gemeente weten dat er uitsluitend ballen gebruikt mogen worden, ter afsluiting van de bus waarmee geschoten wordt. Tijdens de jaarwisseling mogen inwoners van Altena ook een vuurtje stoken in een vuurkorf of vuurton tot 200 liter, mits zij zich houden aan de regels zoals beschreven op de gemeentewebsite. 

Wanneer inwoners gaan stoken moeten zij dit vooraf melden bij de gemeente. Er is geen vergunning nodig, een melding is voldoende. Dit kan tot uiterlijk maandag 27 december 2021. 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier