Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
<p>Wethouder Van Vugt hield dinsdag een handje mee.</p>

Wethouder Van Vugt hield dinsdag een handje mee.

(Foto: Jan Noorlandt)

Babyloniënbroek heeft wereldboom

  •   keer gelezen

BABYLONIËNBROEK • De rode kastanjeboom die voor basisschool Den Biekûrf in Babyloniënbroek staat is dinsdagmorgen omgedoopt tot wereldboom. 


In het bijzijn van wethouder Roland van Vugt zorgden leerlingen van de school voor verse compost, zodat de nieuwe titel ook meteen een goede start betekent voor de boom. 

De kastanje krijgt een bijzondere status en dat betekent dat met behulp van de gemeente en de schoolleiding de boom extra verzorgd wordt, vertelt Johan Roodnat, inwoner van Babyloniënbroek. Zijn dochter Martine heeft de kastanjeboom geplant toen Den Biekûrf geopend werd. 

“Dat deze boom nog maar lang mag blijven staan, zodat veel generaties ervan kunnen genieten”, aldus de zelfverklaard ‘bomofiel’. Overigens is ‘dendrofiel’ de officiële benaming voor een liefhebber van bomen. 

Stichting Wereldboom
Het idee van een wereldboom komt van Stichting Wereldboom in Waalwijk, die zich inzet om bomen weer oeroud te laten worden. Hierbij speelt een (buurt)vereniging of organisatie de verbindende rol tussen de boom en de maatschappij.

In Babyloniënbroek hebben ook groenverwerker Verschoor uit Almkerk en Margo van Beem van Vis à Vis ontwerpers uit Woudrichem hun steentje bijgedragen, zodat de kersverse wereldboom bij de school er mooi bij staat.

Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier