Afbeelding

Slagwerkcursus voor volwassenen bij Kunst Na Strijd in Woudrichem

Algemeen 286 keer gelezen

WOUDRICHEM • Speciaal voor volwassenen organiseert muziekvereniging Kunst Na Strijd uit Woudrichem groepslessen slagwerk.

De ervaren slagwerkdocent Peter Bansberg is voor dit bijzondere project de samenwerking met Kunst Na Strijd aangegaan. Bansberg is geen onbekende van de vereniging en is in Altena al actief met zijn slagwerklessen. Dit project is echter nieuw voor hem en een hele leuke uitdaging, vertelt hij. 

“Volwassenen lesgeven is leuk, maar vergt andere kwaliteiten van je als docent. Daarmee heb ik in het verleden al de nodige ervaring opgedaan. Ik ben zeer enthousiast over dit project.” 

Drummen
Tijdens de lessen is er vooral aandacht voor drummen. Iedere leerling krijgt een trommel en een setje stokken mee naar huis om te kunnen studeren.

Er is ook aandacht voor ander slagwerkinstrumentarium, zoals de grote trom, pauken en melodisch slagwerk en ook kleine slagwerkinstrumenten, zoals triangel, beatring of tamboerijn.

Lid worden
De cursus wordt georganiseerd door KNS, maar deelnemers beslissen pas na de cursus of ze lid willen worden van de vereniging. De bijdrage voor de acht groepslessen is 50 euro.

Er is een minimum groepsgrootte om de cursus te laten doorgaan. Maximaal zal de groep uit tien personen bestaan. Zo krijgt iedere slagwerker voldoende persoonlijke aandacht tijdens de les en kunnen ook de coronamaatregelen goed worden gehandhaafd. 

De lessen vinden plaats op zaterdagmiddag van 14:30 uur tot 15:30 uur in ‘t Rondeel in Woudrichem. De eerste les start op 28 november. Daarna is er wekelijks een les. De cursus wordt afgesloten op 23 januari. 

Aanmelden
Aanmelden voor dit bijzondere project kan via info@kunstnastrijd.nl. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Martine in ‘t Veld, voorzitter van Kunst Na Strijd via 06-27173277.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De politie heeft de twee personen van de snelweg gehaald.
Personen lopen op A27 op zoek naar telefoon: 'Hoeven niet uit te leggen hoe dom en gevaarlijk dit is' 112 18 uur geleden
Afbeelding
Wim Barth uit Sleeuwijk maakt foto van de maand bij Fotoclub ImageTotaal Nieuws 7 mei, 15:47
• Deelnemers strijden op het water om de overwinning.
Derde editie van Altena Regatta op de planning: dag vol plezier op- en langs het water Nieuws 7 mei, 13:13

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden