Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Judy Blank treedt op in Xinix.
Judy Blank treedt op in Xinix.

Judy Blank bestormt podium Xinix

  •   220 keer gelezen

NIEUWENDIJK • Judy Blank, opgegroeid in Aalst en oud-leerlinge van het Altena College, is terug op de podia.

Met een koffer vol nieuwe liedjes over klein geluk, je draai proberen te vinden in de wereld en de dagelijkse gang van zaken in de Southern States, betreedt ze vrijdag 9 november het podium in Xinix tijdens het Xinix Rootscafé. De Amerikaanse Sarah Peacock, die Judy tijdens haar verblijf in Nashville ontmoette, zal ook in Nieuwendijk optreden, als support-act. Xinix opent de deuren om 21:00 uur.

Voor een 23-jarige heeft Judy al flink wat ervaring op haar naam staan. Blanks' debuutalbum 'When The Storm Hits' kwam uit in 2014, waarna ze speelde op festivals als North Sea Jazz, Lowlands en Pinkpop. Ze was geregeld te zien bij De Wereld Draait Door en reisde later in het jaar het land door voor haar eerste eigen clubtour. Later bleek dit slechts het begin van een zinderend avontuur dat zich niet liet beperken tot de Nederlandse grenzen. Wilde plannen en grote dromen leidden tot meerdere reizen naar de zuidelijke staten van Amerika. Daar speelde ze in donkere kroegen en koffiebarretjes in Louisiana.

Binnen een mum van tijd werd ze gevraagd te spelen op het lokale radiostation en stroomden de aanvragen voor nieuwe optredens binnen. Niet veel later vertrok ze naar Nashville, Tennessee. Geïnspireerd door alle pure country en americana die ze had gehoord keerde ze terug naar Europa, waar ze speelde in voorprogramma's van The Wood Brothers, Langhorne Slim en Macy Gray, en door Engeland toerde met bluesgitarist Matt Phillips. Judy Blank nam haar zojuist verschenen tweede album 'Morning Sun' op in de Southern Ground studios in Nashville.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }