[UPDATE] Onderzoek naar drugslab in Nieuwendijke loods
Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
Foto: Marcel van Dorst
UPDATE

Onderzoek naar drugslab in Nieuwendijke loods

  •   keer gelezen   112

NIEUWENDIJK • In een loods op een terrein aan de Zandsteeg in Nieuwendijk is woensdagmiddag een drugslab aangetroffen.


De politie heeft aan het einde van de middag een inval gedaan in de loods. Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) stellen een nader onderzoek in.

Woensdagavond werd het lab bewaakt en donderdag is het door specialisten ontmanteld. Het lab was op moment van aantreffen in werking.

Een melder informeerde woensdag dat er witte rook kwam uit een loods aan de Zandsteeg. De politie herkende onmiddellijk aan de witte rook en de geur dat het geen brand was. 

Zoutzuurdamp
Kort daarop werd duidelijk dat er vermoedelijk sprake was van zoutzuurdamp. De hulpdiensten werden opgeschaald om het incident te bestrijden. Gezien het directe gevaar voor de omgeving werden zo’n 90 omwonenden geëvacueerd en opgevangen door de gemeente.

Ze waren tijdelijk in dorpshuis Tavenu ondergebracht, meldt de politie. Woensdagavond mochten de Nieuwendijkers weer terug naar huis.

Robot
De politie zette een robot in om een eerste verkenning in de loods te doen. Er was niemand binnen, maar de specialisten van de politie vonden een middelgroot amfetaminelab.

In meerdere ruimtes in de loods vonden verschillende onderdelen van het productieproces plaats. Donderdag is het lab ontmanteld. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachten.

Elke woensdag het nieuws uit Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier