Afbeelding

Robert van Dalen sterkste in 'eigen' Giessen

Sport 138 keer gelezen

GIESSEN • De wielerronde in Giessen kreeg vrijdagavond een speciale winnaar. Robert van Dalen drukte zijn wiel als eerste over de meet in zijn eigen dorp. 

Het was vrijdagavond druk op de Giessense mèrt. De liefhebbers konden ook een kijkje nemen bij de wielerkoers en daar hoefden ze geen spijt van te hebben. De koers bij de Amateurs werd namelijk gekleurd door twee renners van WTC Maaswaal uit de eigen regio.

Dat waren Robert van Dalen uit Giessen en Gijsbert Nieuwkoop uit Veen. Het tweetal bond het spel al vroeg op de wagen. Samen met Cees Snoek uit Volendam liet het trio het peloton achter zich. Sterkhouders als Arnold Stam uit Sprang-Capelle en Brian Burggraaf uit Velsen probeerden de oversteek nog te maken, maar het trio had de gang er zo inzitten, dat alles tot mislukken was gedoemd.

Gedubbeld
De drie koplopers sloten zelfs nog bijna aan bij het poleton, dat flink op de tanden moest bijten om niet gedubbeld te worden door de kopgroep. Zij mochten zich ook opmaken voor de finale. Nieuwkoop fungeerde nog even als gangmaker en Van Dalen plaatste zijn laatste coup.

De 30-jarige Giessenaar vloog als eerste over de meet. Snoek werd de tweede plaats gegund en Gijsbert Nieuwkoop nam genoegen met de derde plaats. "Zie je, ik heb woord gehouden", glunderde Nieuwkoop, die vooraf de strategie al ontvouwde dat Van Dalen deze keer de winnaar moest worden in zijn 'eigen' Giessen.

Schitterende show
"We hebben een schitterende show neergezet. Dit was ook om de sport te promoten hier in de buurt", vond de krachtpatser uit Veen. Dat had zeker ook zijn kompaan Robert van Dalen gedaan. "Na twee keer net geen winst, nu wel, eindelijk", glunderde de 30-jarige Giessenaar. "Ik rij hier altijd goed, aldus Van Dalen, die in de Alpen nog wat kracht had opgedaan.

"Dan weet je dat je hier hard kunt rijden. Ik wist, dat ik de man was, die in de laatste ronde aan moest vallen. Ik voelde, dat ze me niet meer konden pakken, dan krijg je wel kippenvel", aldus de glorieuze winnaar in Giessen. 

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Adriaan de Jong en Karina Boevé.
Komt er een natuurbegraafplaats in Altena? Als het aan AltenaLokaal ligt wel Nieuws gisteren
• De politieagenten doen aangifte tegen de man uit Nieuwendijk.
40-jarige man uit Nieuwendijk mishandelt twee politieagenten, nadat hij een waarschuwing krijgt 112 25 apr, 14:18
Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 25 apr, 11:20

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden