Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Jesse Vriend (beennummer 71) en Sjors van der Meer (2) tijdens de wedstrijd.
• Jesse Vriend (beennummer 71) en Sjors van der Meer (2) tijdens de wedstrijd. (Foto: Michel Pichot du Plessis)

Team Stehmann-Viking kan in Dronten geen potten breken

  •   9 keer gelezen   Sport

DRONTEN/ZALTBOMMEL • Net als een week eerder in Enschede, wist marathonschaatsteam Stehmann-Viking ook in Dronten geen potten te breken. Van de drie starters, finishte zaterdagavond niet één rijder.

Ook in Dronten kon ploegleider Mario Donker niet beschikken over Robert van Dalen. Zijn slepende blessure is er mede debet aan dat hij ook de natuurijswedstrijden in Zweden niet mee gaat maken. Door zijn afwezigheid stonden namens de Stehmann-Viking-formatie zaterdagavond drie rijders aan het vertrek, te weten Sjors van der Meer, Danny Stam en Jesse Vriend. Laatstgenoemde was overigens ook verre van fit.

Inleidende beschietingen
In de openingsfase waren het vooral Stam en Van der Meer die goed mee konden komen. Vriend moest de strijd vroeg staken.

Alle zeilen bij
Met 95 ronden te gaan sprong er een groep van vijf rijders weg, waarna de snelheid in het peloton flink werd opgeschroefd, om zo de ontsnapping teniet te doen. Van der Meer en Stam moesten alle zeilen bijzetten om aansluiting te houden. Dat lukte, maar dat was wel ten koste gegaan van veel energie.

Wedstrijd verlaten
Van der Meer had na de zoveelste tempowisseling het peloton moeten lossen en werd ingelopen door een kopgroep die wél in zijn ontsnapping leek te slagen. Het lukte de Stehmann-Viking-rijder om aan te sluiten bij deze groep, maar dat zou niet lang duren. Hij moest de wedstrijd verlaten.

Het overgebleven peloton brak ondertussen in tweeën. Stam zat in het tweede deel en had het daar erg zwaar. Met nog 25 ronden op het bord was ook voor hem de pijp leeg. Ze waren niet de enigen; het peloton was door het slopende karakter van de wedstrijd flink uitgedund.

In de laatste twee ronden werd duidelijk dat vier mannen onderling de strijd gingen beslissen. Het werd een sprint en die werd gewonnen door Peter Michael. De rijder uit Nieuw-Zeeland werd gevolgd door Daniel Niero, Mats Stoltenborg en Crispijn Ariëns.

Zweden
Maandag vertrekt het marathonpeloton richting Zweden, waar in Luleå de laatste drie wedstrijden om de natuurijs Grand Prix op het programma staan. Onder welke omstandigheden die KPN GP's gaan plaatsvinden is nog ongewis, door de ongewoon hoge temperaturen die daar recentelijk gemeten zijn.

Martin van Hemert

Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK