Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Roosmarijn, Eline, Aylin en Amber.
• Roosmarijn, Eline, Aylin en Amber. (Foto: aangeleverd)

Hamarithi scoort drie medailles op voorwedstrijd

  •   115 keer gelezen   Sport

AALST/CULEMBORG • Zaterdag 2 februari hadden de turnsters in divisie 5 en 6 hun tweede mogelijkheid zich te plaatsen voor de regiofinale. Dat leverde drie medailles op voor leden van Hamarithi.

Amber de Gruijter (junior divisie 6) had de vorige voorwedstrijd nog wat pech. Zaterdag ging het een stuk beter. Amber is een hele sierlijke turnster, wat terug is te zien in haar scores. Op vloer haalde ze zelfs het hoogste cijfer in haar niveau. Zij mocht de bronzen medaille voor de vierde plek in ontvangst nemen.

Zilver voor Roosmarijn
Roosmarijn Groeneveld, Eline van Zandvliet en Aylin Compen (jeugd 2 divisie 6) hebben naar hun beste kunnen geturnd. Roosmarijn haalde de derde score op sprong en de tweede score op brug wat resulteerde in een zilveren medaille. Eline haalde heel knap de hoogste score op vloer, zij werd vierde. Aylin eindigde op de vijfde plaats, zij haalde het op één na hoogste cijfer op brug.

Brons voor Aukje
Aukje de Haan en Marieke van den Broek mochten in wedstrijd 4 aan de slag. Aukje liet ook vandaag weer een goede stabiele wedstrijd zien. Vooral op balk wist ze dit keer een hoog cijfer te halen wat haar een tweede plek op dit toestel gaf. Allround mocht zij een bronzen medaille in ontvangst nemen voor een nette vijfde plaats.

Marieke heeft de afgelopen tijd veel last gehad van blessures en daardoor weinig tot niet kunnen trainen, vandaag was voor het eerst in lange tijd dat zij een hele wedstrijd uitgeturnd heeft. Ondanks alle blessures, die vandaag nog zorgden voor een lage eindstand, heeft ze nette oefeningen geturnd en kan ze tevreden terug kijken op deze dag.

Jonge talenten gezocht
Hamarithi scout woensdag 6 februari talenten van 16:00-17:00 uur in sporthal De Maaijenbogerd. Wie wil kijken of turnen iets voor hem of haar is kan langskomen of contact opnemen via www.hamarithi.nl.
 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK