Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: 123RF

Podarwic pakt bezoekers uit Rotterdam in

  •   71 keer gelezen   Sport

AALST • De dames van Volley Zuid uit Rotterdam kwamen zaterdag naar het 'verre' Aalst. Hoewel de dames van Podarwic al een tijdje niet hadden gespeeld, kwamen ze explosief uit de startblokken.

De eerste set werd de tegenstander weggetimmerd met keiharde smashes en services van Melissa Biesheuvel en Berber van Driel. Het was snel over: setstand 25-6 voor Podarwic.

De tweede set kwamen Mirthe van Veen en Naïma den Dekker ook goed los. Dewi Vermeulen had een heerlijke service serie waardoor ook deze set van korte duur was: 25-11.

Volley Zuid vecht zich terug
In de altijd lastige derde set kreeg Volley Zuid weer kleur op de wangen. Zelfs met de smashes van Hannah Smits en de prachtige reddingen van Irene Verbree werd het nog knap lastig. Volley Zuid vocht zich prima terug maar moest uiteindelijk toch weer het hoofd buigen: 26-24 voor Podarwic.

Wil om te winnen
Gewaarschuwd ging Podarwic de vierde set in. En waar Podarwic in de beginfase moeilijk los kon komen werd het uiteindelijk 25-17. Een grote pluim was er voor spelverdeler Romy van de Velden die in de training door haar enkel was gegaan. In de wedstrijd was daar niets van te merken. Een rol tape en een flinke portie wil om te winnen maakten dat ze de aanvallers weer prima aan kon spelen.

Aanstormend talent Emma van Rijswijk mocht ook wat punten meespelen. Emma gaat met dames 1 meetrainen en zal de komende periode steeds meer te zien zijn bij dames 1.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK