Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: Stockfoto 123RF

Dames Podarwic veroveren eerste plek in competitie

  •   67 keer gelezen   Sport

AALST • De volleybaldames van Podarwic haalden zaterdag de volle buit binnen tegen Vridos. Daardoor staan ze nu bovenaan in de competitie.

Iedereen was in volle focus om een 4-0 winst te behalen. Op de verjaardag van topper Berber van Driel en de eerste wedstrijd van Hannah Smits na een avontuur in India wilde niemand verliespunten maken. 

Geen schijn van kans
De eerste set hebben de dames laten zien wat ze waard zijn. Vridos maakte geen schijn van kans en met bizarre aanvallen van Melissa Biesheuvel, perfecte set-ups van Romy van der Velden, op maat gemaakte passen van Irene Verbree en lange servicereeksen van Berber was het snel gedaan: 25-14. 

Onderdrukken
Ook de tweede set werd er steengoed gespeeld. Vridos kwam iets meer in het spel, maar de dames van Podarwic wisten ook dit te onderdrukken: 25-18. 

Trukendoos
De derde set behaalden de dames de top. De trukendoos ging open en Vridos werd afgedroogd met 25-8.

Iedereen had zijn aandeel in de wedstrijd. Dewi Vermeulen en Naïma den Dekker sloegen de deuken in de grond op de midden en wisten de blokkering goed te hangen. Mirthe van Veen was het geheime wapen op de diagonaal om zo ook de ballen op de grond te krijgen. Ook Emma van Rijwijk, die mee was als versterking vanuit de meiden A, wist haar punten te scoren en de vierde set eindigde ook in winst voor Podarwic: 25-11. Met deze wedstrijd waarin werkelijk alles te zien was bij de dames staan de dames van Podarwic nu officieel bovenaan.

Klapper
Aanstaande vrijdagavond is de klapper van dit jaar: Podarwic DS1 tegen nummer 2 OKK'70. Om 20:30 uur start deze spectaculaire wedstrijd in de sporthal te Hardinxveld-Giessendam. Publiek is heel gewenst.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK