Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
 • 2016 was een koude editie.
• 2016 was een koude editie. (Archieffoto: Lya Cattel)

Dertigste Maasloop op 2 december

  •   258 keer gelezen   Sport

KERKDRIEL • Traditioneel wordt de eerste zondag van december de Maasloop georganiseerd door De Trillende Spaken. Zondag 2 december is de dertigste editie, de start is om 11:00 uur bij de Zandmeren in Kerkdriel. 

TWC de Trillende Spaken staat bekent als een toerfietsclub. Maar TWC staat voor Trim Wieler Club, tijdens de oprichting van de club was de doelstelling breder dan alleen fietsen. Mede om de naam eer aan te doen wordt de Maasloop georganiseerd.

Ruim honderd deelnemers
Het evenement is in de lange historie al een aantal keer verhuisd, van het centrum van Kerkdriel naar de Dorpswaard, weer terug naar centrum en uiteindelijk nu al weer ruim vijftien jaar vanuit de Zandmeren. De loopt trekt altijd ruim honderd deelnemers. Daar is de organisatie trots op want de lopers kunnen te maken krijgen met verschillende weersomstandigheden: de ene keer zon en sneeuw, de andere keer koud en guur... 

Het parcours bestaat uit een ronde van vijf kilometer door recreatiegebied de Zandmeren en de Maasdrielse uiterwaarden. Het gehele parcours is verhard. Lopers die zich inschrijven voor de tien of de vijftien kilometer zullen deze ronde respectievelijk twee of drie keer afleggen. Aan het begin van ronde twee en drie is een drankpost aanwezig.

Bij voorinschrijving via de website (t/m woensdag 28 november) zijn de kosten 5,00 euro. Bij daginschrijving is dat 6,00 euro. Voor meer info: www.detrillendespaken.nl/maasloop of de Facebookpagina van de Maasloop.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK