Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: Rick den Besten

Lisa van Heel soleert naar zege in warm Giessenburg

  •   138 keer gelezen   Sport

GIESSENBURG/ZALTBOMMEL • In het warme Giessenburg boekte Lisa van Heel uit Zaltbommel haar eerste zege van het wielerseizoen. De 13-jarige Bommelse wist vroeg te ontsnappen en reed soeverein naar de winst in jeugdcategorie 5.

"Ik probeerde snel weg te rijden en het lukte. Mijn eerste overwinning en dat is best lekker na een groot aantal tweede plaatsen", genoot Van Heel, die bij de meisjes onlangs op het NK derde werd.

Pittig
Haar concurrentie en met name thuisrijdster Merel Hartog was van haar snelheid op de hoogte. "Ik wist dat zij te sterk zou zijn. Ze is een hele goede vriendin van mij. We schaatsen ook samen. Lisa reed zoals verwacht snel weg. In de achtervolging reden we hard, toch kwamen we niet in haar buurt. Door de warmte was het een best pittige wedstrijd, ook door de lastige bochtjes. Ik kende ze allemaal, toch een voordeel."

Van Heel reed nog beter over het Giessenburgse stratenparcours en verklapte na afloop het geheimpje: "Vorig jaar heb ik hier ook gereden en won ik in categorie 4. Een lekker rondje, met veel publiek langs de kant. Ik heb genoten."

Theo Sprong

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK