• Wethouder Anita Sørensen (2e van links) bij de kijk- en leestafel in Bibliotheek Ammerzoden.
• Wethouder Anita Sørensen (2e van links) bij de kijk- en leestafel in Bibliotheek Ammerzoden. Foto: aangeleverd

Kijk- en leestafel Repair Café in bibliotheek Ammerzoden

Algemeen 133 keer gelezen

AMMERZODEN • In Bibliotheek Ammerzoden is donderdag de campagne Nederland Leest gevierd en een speciale kijk- en leestafel geopend.

De tafel is ingericht door het Repair Café Bommelerwaard.

Winterbloei
Wethouder Anita Sørensen van de gemeente Maasdriel las een stuk voor uit het boek 'Winterbloei'. Het boek werd daarna overhandigd aan de leden van het Repair Café en de andere bibliotheekbezoekers.

In de Bibliotheek is het in de maand november Nederland Leest. Een campagne waarbij De Bibliotheek hun bezoekers trakteert op een gratis boek.

Duurzaamheid
Het thema van deze campagne is dit jaar duurzaamheid. De bibliotheek hoopt met deze campagne de mensen uit de Bommelerwaard aan het lezen te krijgen en het onderwerp duurzaamheid nog meer bespreekbaar te maken.

Dit jaar wordt het boek Winterbloei van Jan Wolkers cadeau gegeven. Een boek waarin Wolkers mooiste natuurverhalen zijn gebundeld.

In de bibliotheken van Rivierenland worden daarnaast in november leuke activiteiten rondom het thema duurzaamheid georganiseerd.

Inspireren
In alle bibliotheken van de Bommelerwaard is een kijk- en leestafel van het Repair Café tentoongesteld. Deze heeft als doel de bezoekers te informeren en inspireren om ons leven duurzamer in te richten. Spullen die kapot zijn juist niet weggooien, maar repareren, om zo de afvalstapel te verkleinen.

Op de website www.bibliotheekrivierenland.nl staat meer informatie over de campagne. Ook staat daar wanneer de kijk- en leestafel in welke bibliotheekvestiging wordt tentoongesteld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 14 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden