• Maximaal duizend lopers kunnen meedoen.
• Maximaal duizend lopers kunnen meedoen. Foto: Archieffoto: Marco Oomen

Two Rivers klaar voor jubileumeditie

Sport 150 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De Bommelerwaard maakt zich op voor de vijfde editie van de Two Rivers Marathon. De 'leukste wintermarathon van Nederland' wordt op zondag 9 februari 2020 gelopen. Deze week start de inschrijving.

De inschrijving start vandaag, woensdag 2 oktober 2019. Het evenement groeit en wordt steeds professioneler neergezet. Het kernteam van de organisatie is al direct na de zomervakantie begonnen met de aanloop naar de start van de inschrijving. Op 2 oktober dus de eerste mijlpaal op weg naar weer een groter en mooier evenement. Maar met nog steeds de focus op kleinschaligheid en een optimale beleving.

Vrijwilligers
Niet alleen de lopers zijn trots op de Two Rivers Marathon, ook een grote schare aan vrijwilligers die elk jaar klaarstaat om de dag tot een groot succes te maken, kijkt weer met veel plezier uit naar het evenement.

Vijftien landen
De marathon staat inmiddels niet alleen nationaal maar ook internationaal op de kaart. Vorig jaar reisden lopers uit vijftien verschillende landen af naar Zaltbommel om aan dit evenement deel te nemen.

Impressive dressing room
Met de start en finish in de historische binnenstad van Zaltbommel, veel kilometers over de dijken langs de Waal en de Maas met onderweg twaalf dorpjes staat het concept als een huis. Afgelopen jaar was de Sint-Maartenskerk voor het eerst het centrale punt voor de lopers en dat was een schot in de roos. "Awesome. I've never seen this before", zei een Engelse loper vorig jaar. "The most impressive dressing room ever", voegde hij er met een lach aan toe.

Markt
Ook verplaatsing van de finish naar de Markt viel in goede aarde, zeker met de passage onder de Waterpoort richting de finishvlag. Ook de start, die vorig jaar nog bij De Bossche Poort lag, wordt verplaatst naar de Markt. Dit biedt de gelegenheid om de Markt nog beter en sfeervoller in te richten, zowel voor lopers als supporters.

De lopers vertrekken na het startschot richting Waterpoort, maken een lusje over de Molenwal en de Tolstraat en lopen door de Gamerschestraat naar de Steenweg waar ze aansluiting vinden met het 'vertrouwde parcours'.

Ook nieuw is dat vanaf 2020 de route van de Two Rivers niet meer jaarlijks van richting wisselt. Hij gaat voortaan altijd linksom: praktischer en verantwoorder met een groeiende groep lopers.

Two Oceans Marathon
De vriendschapsband met Two Oceans Marathon blijft ook een centraal element in de marathon. Lopers die op Paaszaterdag in Kaapstad de Two Oceans Ultramarathon lopen kunnen zich via Two Rivers kwalificeren of extra kilometers in de benen krijgen en voorpret delen met andere Afrikagangers.

Duizend
Het maximaal aantal lopers voor de Two Rivers Marathon 2020 is duizend. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de individuele of voor de duo-marathon. Bij de inschrijving krijgen de lopers de gelegenheid om het Two Rivers jubileumshirt te bestellen, een absoluut collector's item.

Crew
Het evenement is er niet alleen voor de lopers. Ook als vrijwilliger – als lid van de crew – of als supporter kunnen liefhebbers een fantastische dag beleven. Inschrijven als loper of crew-lid of als supporter alvast de route bekijken kan op de website: www.tworiversmarathon.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 16 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden