Afbeelding
Foto: aangeleverd

Coöperatie Bommelerwaar viert Energiefeest

Algemeen 193 keer gelezen

HEDEL • Coöperatie Bommelerwaar heeft vrijdag voor de derde keer het jaarlijkse Energiefeest gevierd.

Deze geslaagde bijeenkomst vond plaats op de bedrijfslocatie aan de Sint Annaweg in Hedel, waar een nieuw energieproject gerealiseerd wordt.

Dit project houdt in dat er een tweede zonnedak van ruim zevenhonderd zonnepanelen zal worden geplaatst op de daken van deze bedrijfslocatie waarmee eigen Bommelerwaar-Stroom wordt opgewekt.

Vijftig huishoudens
Met dit project kunnen ongeveer vijftig huishoudens van stroom worden voorzien. Geen gering project dus. Het eerste zonnedakproject is vorig jaar gerealiseerd op de gemeentewerf in Gameren.

Antje van Ginneken, bestuurslid en initiatiefneemster van Coöperatie Bommelerwaar, hield een bevlogen openingstoespraak. In deze toespraak sprak ze haar dank uit aan alle mensen zich vrijwillig en met veel enthousiasme inzetten voor de coöperatie in de verschillende commissies.

Bommelerwaar-Bespaar
Onlangs is de nieuwe Commissie Bommelerwaar-Bespaar in het leven geroepen. Deze commissie houdt zich bezig met het verduurzamen van woningen en onderzoekt wat de coöperatie in dat kader kan betekenen.

Een speciaal woord van dank ging uit naar de familie Van Venrooij voor hun essentiële rol bij het nieuwe project en hun gastvrijheid voor het vieren van het feest op hun erf.

Verder meldde Antje van Ginneken dat de coöperatie streeft naar uitbreiding van het bestuur naar zeven leden. Geïnteresseerden met bestuurservaring die affiniteit hebben met de doelstellingen van de coöperatie kunnen contact opnemen via de website bommelerwaar.nl

Lid worden
De coöperatie is in 2016 opgericht als burgerinitiatief om eigen stroom op te wekken, Bommelerwaar-Stroom. De coöperatie nodigt inwoners en bedrijven uit de Bommelerwaard dan ook van harte uit om lid te worden en te participeren in haar energieprojecten. Dit is dé manier om de Bommelerwaard én duurzamer én autonoom te laten worden in haar energievoorziening.

De grote voordelen zijn dat deelnemers zelf geen zonnepanelen hoeven aan te schaffen om toch te kunnen profiteren van de opgewekte energie én dat zij zonder investeringen vooraf wel mede-eigenaar worden van het zonnedak!

Het primaire doel van de coöperatie is om samen de Bommelerwaard duurzamer te maken. Hoe meer deelnemers, hoe meer energie er opgewekt kan worden.

Zonnedakproject Rossum
Naast de zonnedakprojecten in Gameren en Hedel worden momenteel ook in Rossum voorbereidingen getroffen voor een nieuw zonnedakproject.

Uitgebreide informatie en de inschrijfformulieren zijn te vinden op www.bommelerwaar.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 12 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden