• Bedrijven kunnen bijvoorbeeld laptops beschikbaar stellen voor vrijwilligersorganisaties. Maar ook kennis delen of helpen bij organisatorische vraagstukken.
• Bedrijven kunnen bijvoorbeeld laptops beschikbaar stellen voor vrijwilligersorganisaties. Maar ook kennis delen of helpen bij organisatorische vraagstukken. stockfoto

'Bommelerwaardse Uitdaging' daagt bedrijven uit hun steentje bij te dragen

Algemeen 147 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De Bommelerwaardse Uitdaging (BU) moet meer bekendheid krijgen. Dat vindt Gerrine Fernhout, sinds enige tijd de manager van deze organisatie.

De afgelopen maanden heeft ze de deur plat gelopen bij vele ondernemers in Zaltbommel en Maasdriel, bij de twee gemeenten en bij tal van vrijwilligersorganisaties.

Jaarplan
En twee weken geleden heeft ze de gemeenteraden een brief plus het jaarplan opgestuurd.

Want hoewel het project al twee jaar geleden van start is gegaan, weten nog maar weinig bedrijven en organisaties van het bestaan ervan.

Gemeenteraadsleden
Gerrine hoopt dat gemeenteraadsleden hun netwerk op de hoogte brengen van het initiatief dat op dit moment al in zo'n zeventig gemeenten actief is, waaronder bijvoorbeeld Gorinchem in Tiel.

Bij de feestelijke start in juni 2017 werden tien laptops overhandigd aan Stichting Leergeld. Die laptops kwamen van drie Bommelerwaardse bedrijven.

Het is een voorbeeld van hoe het bedrijfsleven vrijwilligersorganisaties kunnen steunen.

Spullen
Bedrijven die spullen over hebben, kunnen deze via de Bommelerwaardse Uitdaging aanbieden aan maatschappelijke organisaties.

Meubilair
Denk bijvoorbeeld aan afgeschreven computers en printers, maar ook meubilair, archiefkasten, koffiemachines en andere spullen. "Een bedrijf heeft een keer een hele stapel ordners gegeven aan Humanitas", vertelt Gerrine Fernhout. "Die ordners waren nodig voor de vrijwilligers, die mensen helpen bij het op orde brengen van hun financiën."

Diensten
Bedrijven kunnen niet alleen spullen beschikbaar stellen, maar ook andere zaken. Na de brand van de carnavalsloodsen, in februari van dit jaar, kreeg de carnavalsvereniging materiaal voor carnavalswagens aangeboden uit onder andere Bergen op Zoom. De Bommelerwaardse Uitdaging legde contact met transportbedrijf Van Doesburg, dat aanbod die spullen gratis op te gaan halen.

Vrijwilligers Academie
Verder is het de bedoeling dat er een 'Vrijwilligers Academie' komt.

Hier kunnen professionals uit de Bommelerwaard speciaal op vrijwilligers gerichte trainingen en workshops gaan geven. "Bijvoorbeeld op het gebied van financiën, personeelsbeleid of marketing en communicatie", licht Gerrine toe.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Ze hoopt met haar (vrijwillige) inzet meer naamsbekendheid te krijgen in de Bommelerwaard. "En dan vooral bij de bedrijven die op dit moment nog niet zoveel doen voor de lokale gemeenschap", zegt ze. "Want ook zij hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid."

Bestuursleden
De Bommelerwaardse Uitdaging is ook op zoek naar nieuwe bestuursleden. Ook 'oude rotten' met een groot netwerk en 'jonge honden' die af en toe de handjes uit de mouwen willen steken, zijn meer dan welkom.

Contact opnemen kan via e-mailadres: uitdaging@bedrijfsregisseur.nl

www.bommelerwaardseuitdaging.nl

Britta Alink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden