• De eerste twee verdachten werden vlak na de overval al aangehouden op de parkeerplaats van De Lucht langs de A2.
• De eerste twee verdachten werden vlak na de overval al aangehouden op de parkeerplaats van De Lucht langs de A2. archieffoto: Bart Meesters

Vierde verdachte woningoverval Zaltbommel aangehouden

Algemeen 840 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De politie heeft woensdag een vierde verdachte aangehouden voor de overval op een woning aan de Thorbeckestraat in de nacht van 1 op 2 december vorig jaar.

Twee verdachten van 24 en 25 jaar werden kort na de overval al aangehouden.

In mei werd een derde verdachte aangehouden: een 21-jarige man uit Nijmegen.

Man uit Tilburg
De vierde verdachte is een 26-jarige man uit Tilburg. Hij werd aangehouden tijdens een inval in een woning in Kaatsheuvel. Daarnaast werden nog twee personen aangehouden voor het handelen in drugs.

Opsporing verzocht
Deze zaak is onder andere in Opsporing Verzocht behandeld. Mede dankzij tips na deze uitzending, kreeg de politie de vierde verdachte in beeld.

Lichtgewond
Bij de overval in december raakte de 43-jarige bewoner lichtgewond. Een vrouw en haar dochter bleven ongedeerd. De 15-jarige vriend van de dochter verstopte zich op de wc en belde 112.

Vuurwapens
De bewoners werden door drie gemaskerde mannen overlopen in hun woning toen ze 's nachts thuis kwamen. Ze werden bedreigd met vuurwapens. De mannen waren uit op geld.

Agenten waren snel ter plaatse en werden direct geconfronteerd met één van de overvallers. Daarbij werden enkele schoten gelost.

De overvallers wisten te ontkomen.

De Lucht
De vluchtauto werd even later aangetroffen op de A2. Kort daarna werden nabij het tankstation De Lucht, langs de A2, twee verdachten aangehouden.

Eén van hen bleek gewond aan zijn been. Hij werd voor het behandelen van zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 17 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden