• Kim en Bert waagden vorig jaar de stap.
• Kim en Bert waagden vorig jaar de stap. Foto: Janneke Boogaard

Taart en bubbels bij Kim's Kitchen

Algemeen 847 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Vorig jaar op Koningsdag opende het Thaise restaurant Kim's Kitchen de deuren aan de Omhoeken. Het was 'enorm wennen' voor Kim en haar man Bert van Hees, maar ze hebben geen spijt van hun beslissing.

Bert is tegen de zestig, Kim iets ouder. Horecaervaring hadden ze geen van beiden. Om dan een restaurant te beginnen, is een hele stap.

Citroenblad
Alles draait natuurlijk om de keuken en de kok, en daarmee zat het goed, wist Bert zeker. De hoofdpersoon zelf houdt zich zoveel mogelijk op de achtergrond. Wel komt ze met een paar geurige blaadjes aan waar we zeker even aan moeten ruiken. Ze heeft ze net met zorg van een plant in de vensterbank heeft geknipt. "Citroenblad kun je in Nederland niet vers kopen, dus kweken we het zelf, voor de viskoekjes", lacht ze bescheiden.

Vrijwel alle gerechten op de uitgebreide kaart worden door Kim ter plekke vers bereid. Ook andere kruidenplanten zoals laos en basilicum staan in potten in de brede vensterbanken van het bekende pand op de hoek van de Boschstraat en de Omhoeken.

Huis verkopen
Toen Bert vorig jaar hoorde dat het restaurant ter overname werd aangeboden, greep hij die kans. Niet alleen om de kookkunsten van zijn vrouw met de rest van de Bommelerwaard te delen, maar ook om uit de bijstand te blijven. Hij zat in de WW, stuurde wel driehonderd sollicitaties. De standaard brieven met afwijzingen kan hij zo opdreunen. "Het grote nadeel van de bijstand is dat we dan ons huis in Thailand hadden moeten verkopen. Terwijl daar de gehandicapte zus van Kim in woont."

Lovende recensies
Nu werkt het Kerkdrielse paar tachtig tot negentig uur in de week. "Het is geen vetpot, maar wel ontzettend leuk om te doen. Vooral de vele lovende recensies doen ons natuurlijk goed." De saté en de verschillende soorten loempia's zijn zeker aan te bevelen. Ook voor wie niet van erg pittig houdt. "Niet overal in Thailand wordt pittig gegeten. En we kunnen elk gerecht ook minder heet maken. We leveren maatwerk."

Beste Thaise restaurant
Trots zijn Bert en Kim op het feit dat ze door het gerenommeerde Thaise biermerk Singha zijn genomineerd voor 'Beste Thai in Nederland'. Stemmen kan van 1 mei tot 30 juni via de facebookpagina van Singha Benelux.

Verjaardag
Maar eerst is er de eerste verjaardag van Kim's Kitchen. Iedereen die komende Koningsdag op de koffie komt, krijgt er iets lekkers bij, zolang de voorraad strekt. En bij een hoofdgerecht wordt een gratis glas bubbels geserveerd om te toosten op het volgende levensjaar.

kimskitchenzaltbommel.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 8 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 9 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden