Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• De aanpassing moest leiden tot minder verkeer door Ammerzoden.
• De aanpassing moest leiden tot minder verkeer door Ammerzoden. (Archieffoto: Janneke Boogaard)

Provincie wijzigt plan voor N831; Maasdriel teleurgesteld

  •   621 keer gelezen

MAASDRIEL • De provincie Gelderland is niet langer van plan de kruising van de Bernseweg (N831) en de Weigraaf (N832) zo aan te passen dat doorgaand verkeer om de kern Ammerzoden heen geleid wordt. Dat heeft de provincie laten weten aan de gemeente Maasdriel.

De omlegging zou 700.000 euro kosten, waarvan Maasdriel de helft zou betalen. Maar doordat de provincie heeft besloten dat er ook een nieuw fietspad wordt aangelegd, gaat het hele project 1,2 miljoen euro kosten. Dat vindt de provincie te veel voor het effect dat de maatregelen hebben: het verminderen van de drukte in Ammerzoden.

Boos en teleurgesteld
Het college is niet blij met deze move. Ook CDA Maasdriel is 'hevig teleurgesteld en een beetje boos', blijkt uit schriftelijke vragen hierover aan het college. De partij hoopt dat het college 'stappen gaat ondernemen' om het kruispunt opnieuw op de agenda te zetten en doet de suggestie om met cijfers over ongevallen op dit kruispunt te komen.

De 350.000 euro die de gemeenteraad had laten reserveren voor dit project, wordt niet langer apart gehouden. Maasdriel betaalt niet mee aan het aangepaste project.

Maandagavond hield de provincie een inloopavond over de laatste status van het plan.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK