• Een artist impression van Het Drielse Bosch. In het middelste gebouw moet de woongroep komen.
• Een artist impression van Het Drielse Bosch. In het middelste gebouw moet de woongroep komen. Foto: aangeleverd

Van Osch dient nieuw principeverzoek in voor landgoed Drielse Bosch

Algemeen 704 keer gelezen

MAASDRIEL • Bert van Osch heeft een uitgebreider principeverzoek ingediend bij het Maasdrielse college voor zijn woongroep Het Drielse Bosch. De gemeente hamerde op een compleet stuk om te kunnen beoordelen of het plan voldoet aan de regels.

Burgemeester en wethouders keurden het plan meerdere keren af, omdat ze vinden dat niet vooraf wordt bewezen dat de bewoners één huishouden vormen. In het bestemmingsplan voor landgoed Het Drielse Bosch is maar voor één huishouden per woning ruimte.

Riante kamer annex keuken
In het principeverzoek wordt dan ook ruim aandacht besteed aan de argumenten om het concept als één huishouden te zien. Er zal een riante kamer annex keuken worden ontworpen met méér dan voldoende ruimte voor alle bewoners, schetst initiatiefnemer Bert van Osch.

Eigen luie stoel
In de gemeenschappelijke ruimte komt een ruime ovale eettafel voor twaalf personen, voor iedere bewoner zijn of haar eigen luie stoel in het huiskamergedeelte en buiten een tuinset die plaats biedt aan ten minste twaalf personen. De slaapkamers daarentegen bieden slechts ruimte voor een bed, een kastenwand, een vaste wastafel en douche en eventueel voor een bureautje. 

Borg
De woongroep wordt ondergebracht in een stichting. De bewoners zijn ieder voor een gedeelte eigenaar van de woning. De stichting beslist wie wordt toegelaten en nieuwkomers dienen een 'substantieel bedrag' in te leggen. "Dit is drempelverhogend en dit bedrag heeft tevens de werking als borg, om het verloop zo klein mogelijk te houden en geen onrust binnen de groep te krijgen", legt Van Osch uit.

Handhaving
Hij is ervan overtuigd dat zijn plan past binnen de regels en hoopt nu eindelijk toestemming te krijgen. "Als er in de toekomst sprake van strijdig gebruik is, dan is dat een handhavingszaak. De burgemeester kan dan optreden. Maar dit speelt niet in het kader van de vergunningverlening."

Onder druk gezet
In de gemeenteraad namen de oppositiepartijen het de afgelopen periode op voor Van Osch, maar die steun lijkt nu af te brokkelen. De VVD vroeg eerder om een onderzoek omdat een ambtenaar van de omgevingsdienst onder druk gezet zou zijn vanuit het gemeentehuis om het plan af te keuren. Burgemeester Henny van Kooten had hierover navraag gedaan en ontkrachtte de beschuldiging. De andere partijen voelden toch al niets voor een onderzoek in opdracht van de gemeenteraad. De VVD trok het verzoek donderdag in.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 20 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden