Afbeelding

Plan voor 27 zorgappartementen in Nederhemert

Algemeen 371 keer gelezen

NEDERHEMERT • Tussen de Tuinstraat en de Maasdijk in Nederhemert is ruimte voor de bouw van 27 zorgappartementen voor 55-plussers.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten naar aanleiding van een verzoek van Augustinus Onroerend Goed uit Ochten. Dat bedrijf wil in het 'Plan Maastuinen' naast de zorgappartementen ook nog tien appartementen voor starters bouwen plus 22 twee onder één kapwoningen en vijf vrijstaande woningen. Maar dat zijn er teveel, vindt het college.

Kapelstraat

Op dit moment zijn er namelijk meerdere woningbouwplannen voor Nederhemert. Zoals op het terrein van Vos aan de Kapelstraat en de laatste fase van de nieuwbouw De Ormeling. Het aanbod zou door de plannen in De Maastuinen wel eens groter kunnen worden dan de vraag.

"Realisering van de woningbouwplannen op het voormalige terrein van Vos heeft prioriteit", vindt het college. Voor de Kapelstraat zijn nog geen concrete plannen, maar het aantal nieuw te bouwen woningen ligt waarschijnlijk rond de honderd.

Behoefte

"We moeten het aantal nieuwe woningen afstemmen op de behoefte", licht wethouder Gijs van Leeuwen toe. De woningbehoefte in Nederhemert ligt tot 2028 tussen de tachtig en honderddertig. Volgens het college is de bouw van de 27 zorgappartementen níet concurrerend voor de plannen aan de Kapelstraat. Daarom gaat de gemeente daar wel medewerking aan verlenen.

't Slot

Bij de zorgappartementen is het de bedoeling dat 't Slot uit Gameren voorzieningen gaat aanbieden. Daar kunnen de oudere bewoners van het nieuwe complex gebruik van maken als het nodig is.

In de toekomst is het goed mogelijk dat er toch meer woningen gebouwd gaan worden in de Maastuinen. In fase twee wordt waarschijnlijk een bestemmingsplan op gang gebracht voor de bouw van de tien starterswoningen.

Britta Alink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 15 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden