• Er waren heel wat medailles te vieren tijdens de 29e Bommelerwaardcup.
• Er waren heel wat medailles te vieren tijdens de 29e Bommelerwaardcup. Foto: aangeleverd

GVK Kerkdriel wint Bommelerwaardcup

Sport 244 keer gelezen

KERKDRIEL • Gymnastiekvereniging Kerkdriel won zaterdag de Bommelerwaardcup 2019. Het was voor de club een thuiswedstrijd, de grote gymwedstrijd vindt altijd plaats in De Kreek.

Ongeveer driehonderd jongens en meisjes van de diverse gymverenigingen uit de Bommelerwaard verzamelden zich 's ochtends voor de traditionele opmars. Vervolgens streden ze tijdens de 29e editie om individuele medailles en de felbegeerde Bommelerwaardcup tijdens een sportieve en plezierige wedstrijd.

Vier onderdelen
De gymnasten, in de leeftijd van zes tot zestien jaar, werden beoordeeld op vier onderdelen. De meisjes op de onderdelen brug, balk, vloer en sprong, de jongens op de onderdelen rekstok, lange mat, ringen en sprong. 

Spanning en ontspanning
De dag was voor de gymnasten zo ingedeeld dat spanning voor de te gymmen onderdelen werd afgewisseld door ontspanning tijdens de dansles en het springen op de tumblingbaan. Na afloop van de wedstrijd werden alle aanwezigen getrakteerd op een dans met álle kinderen, gevolgd door een demonstratie van GTV Argos. 

Aansluitend vond de prijsuitreiking plaats. Deze werd gedaan door wethouder Erik van Hoften van de gemeente Maasdriel. Per leeftijd en niveau zijn er medailles uitgedeeld aan de gymnasten. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 15 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden