Afbeelding
Foto: Gemeente Maasdriel

Korfbalveld in Well wordt woningbouwlocatie

Algemeen 708 keer gelezen

WELL • De gemeente Maasdriel gaat onderzoeken wat voor soort huizen er het best gebouwd kunnen worden op de voormalige korfbalvelden in Well. De locatie komt vrij omdat korfbalclub De Maaskanters vorig jaar is opgeheven.

In plaats van een projectontwikkelaar de vrije hand te geven, wil de gemeente dit project zelf invullen. "Het geld dat hiermee bespaard wordt, vloeit direct terug in het plan en komt ten goede aan de kwaliteit. Denk aan bredere straten of meer woning voor je geld", legt wethouder Peter de Vries uit.

De gemeente maakt het plan en zoekt vervolgens marktpartijen die de huizen willen bouwen en verkopen. Het is voor het eerst dat Maaasdriel deze aanpak toepast, die als wens was opgenomen in het coalitieakkoord voor 2018-2022, net als de wens om in alle kernen nieuwe huizen te bouwen.

25-30 woningen
Op het korfbalterrein is plaats voor 25 tot 30 woningen. Het college stelt voor om die in plukjes van ongeveer vijf per jaar te bouwen. Als de gemeenteraad akkoord gaat met de opzet, worden de inwoners en de voetbalvereniging betrokken bij de verdere invulling en fasering.

Doorstroming
Volgens de wethouder is in Well de vraag naar levensloopbestendige woningen zoals bungalows en patiowoningen groot. Door dat type huizen te bouwen, komt een natuurlijke doorstroom op gang, want zo komen er ook woningen beschikbaar voor starters.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 20 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden