Afbeelding

Wethouder boort eerste paal afrondende fase Empelenhof Kerkdriel

Algemeen 343 keer gelezen

KERKDRIEL • Wethouder Peter de Vries heeft vrijdag de eerste paal geboord van de acht vrije sector huurwoningen van het woningbouwplan Empelenhof in Kerkdriel. De bouw van deze woningen is tevens de afronding van het hele project.

Naast de wethouder waren ook projectontwikkelaar Van Wanrooij, aannemer Muller Bouw en Woningstichting Maasdriel aanwezig. 

Acht huurwoningen
De laatste woningen van dit project zijn acht huurwoningen in het middensegment.

In het oorspronkelijke plan zou Woningstichting Maasdriel op deze plek een klein appartementencomplex bouwen, maar de coöperatie heeft de grond verkocht aan ontwikkelaar Van Wanrooij. Deze gaat de woningen in het middensegment, waar veel vraag naar is in Maasdriel blijkt uit het woningbehoefteonderzoek, verhuren.

Wethouder De Vries is blij dat dit plan bijdraagt aan de behoefte. "Veel woningzoekenden vallen nu tussen wal en schip. Ik ben blij dat er een start is gemaakt om ook deze doelgroep aan een passende woning in onze gemeente te helpen."

Eind 2019
De bouw van de zes rijwoningen en één tweekapper wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2019 afgerond. Rond juli/ augustus zal Van Wanrooij met de woningen de markt op gaan.

De verwachte huurprijs ligt voor deze woningen tussen de 850 en 1000 euro.

In het plan Empelenhof staat ook nog een bouwkavel te koop en er volgen nog twee bouwkavels aan de Kloosterstraat. Voor meer informatie over deze kavels kan contact worden opgenomen met Havermans Makelaardij.
 

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 14 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden