Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard

Wethouder boort eerste paal afrondende fase Empelenhof Kerkdriel

  •   308 keer gelezen

KERKDRIEL • Wethouder Peter de Vries heeft vrijdag de eerste paal geboord van de acht vrije sector huurwoningen van het woningbouwplan Empelenhof in Kerkdriel. De bouw van deze woningen is tevens de afronding van het hele project.

Naast de wethouder waren ook projectontwikkelaar Van Wanrooij, aannemer Muller Bouw en Woningstichting Maasdriel aanwezig. 

Acht huurwoningen
De laatste woningen van dit project zijn acht huurwoningen in het middensegment.

In het oorspronkelijke plan zou Woningstichting Maasdriel op deze plek een klein appartementencomplex bouwen, maar de coöperatie heeft de grond verkocht aan ontwikkelaar Van Wanrooij. Deze gaat de woningen in het middensegment, waar veel vraag naar is in Maasdriel blijkt uit het woningbehoefteonderzoek, verhuren.

Wethouder De Vries is blij dat dit plan bijdraagt aan de behoefte. "Veel woningzoekenden vallen nu tussen wal en schip. Ik ben blij dat er een start is gemaakt om ook deze doelgroep aan een passende woning in onze gemeente te helpen."

Eind 2019
De bouw van de zes rijwoningen en één tweekapper wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2019 afgerond. Rond juli/ augustus zal Van Wanrooij met de woningen de markt op gaan.

De verwachte huurprijs ligt voor deze woningen tussen de 850 en 1000 euro.

In het plan Empelenhof staat ook nog een bouwkavel te koop en er volgen nog twee bouwkavels aan de Kloosterstraat. Voor meer informatie over deze kavels kan contact worden opgenomen met Havermans Makelaardij.
 

Marjo van Andel
Redacteur van Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK