Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard

Oud en Nieuw 'relatief rustig' verlopen in Zaltbommel

  •   852 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Brandweer, politie en de gemeente Zaltbommel kijken terug op een relatief rustige jaarwisseling met veel goed georganiseerde evenementen. Dat meldt de gemeente in een persbericht.

De brandweer had echter zijn handen vol met 41 meldingen. Het overgrote deel van die meldingen was voor Brakel. En door een toename van het gebruik van zwaar vuurwerk en vieze brandjes is de schade dit jaar waarschijnlijk groot. De aanloop naar oud en nieuw was dit jaar beduidend onrustiger dan voorgaande jaren met veel meldingen voor de brandweer.

Goed georganiseerde evenementen
Locoburgemeester Adrie Bragt: "In de meeste dorpen was het een rustige nacht. Mogelijk hebben de vuurwerkshows die in 3 dorpen waren dit jaar daaraan bijgedragen. Het is mooi om met zijn allen te genieten van professioneel siervuurwerk. Zelf heb ik genoten van de show in Bruchem. Ook hulde aan de organisatoren van verschillende, goed georganiseerde, evenementen."

Zwaar vuurwerk
Zorgen zijn er over het toenemend gebruik van zwaar vuurwerk en branden die onder meer ernstige schade aan het milieu toebrachten. Bragt: "Heel spijtig dat er caravans met autobanden in brand zijn gestoken. Dit soort vieze brandjes brengen het milieu ernstig schade toe en het schoonmaken en opruimen is een hoge kostenpost. Ook zien we een toename van schade door het gebruik van zwaar vuurwerk. De inzet van hulpdiensten, het opruimen en het repareren van de schade kost elk jaar weer veel geld. Dat is echt zonde en onnodig!" Het totale schadebedrag is nog niet bekend. De gemeente inventariseert de komende de weken de schade.

Samenwerking
Net als andere jaren werkten gemeente, brandweer en politie tijdens oud en nieuw weer nauw samen. Bragt: "Doordat 2 agenten van team De Waarden zwaargewond zijn geraakt op oudejaarsavond toen zij hulp verleenden bij een ongeval, kreeg de oudejaarsavond een heftige start. Ik heb groot respect voor alle medewerkers van de hulpdiensten en gemeentelijke buitendienst en bedank hen voor hun inzet en prettige samenwerking."

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK