Afbeelding

Oud en Nieuw 'relatief rustig' verlopen in Zaltbommel

Algemeen 919 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Brandweer, politie en de gemeente Zaltbommel kijken terug op een relatief rustige jaarwisseling met veel goed georganiseerde evenementen. Dat meldt de gemeente in een persbericht.

De brandweer had echter zijn handen vol met 41 meldingen. Het overgrote deel van die meldingen was voor Brakel. En door een toename van het gebruik van zwaar vuurwerk en vieze brandjes is de schade dit jaar waarschijnlijk groot. De aanloop naar oud en nieuw was dit jaar beduidend onrustiger dan voorgaande jaren met veel meldingen voor de brandweer.

Goed georganiseerde evenementen
Locoburgemeester Adrie Bragt: "In de meeste dorpen was het een rustige nacht. Mogelijk hebben de vuurwerkshows die in 3 dorpen waren dit jaar daaraan bijgedragen. Het is mooi om met zijn allen te genieten van professioneel siervuurwerk. Zelf heb ik genoten van de show in Bruchem. Ook hulde aan de organisatoren van verschillende, goed georganiseerde, evenementen."

Zwaar vuurwerk
Zorgen zijn er over het toenemend gebruik van zwaar vuurwerk en branden die onder meer ernstige schade aan het milieu toebrachten. Bragt: "Heel spijtig dat er caravans met autobanden in brand zijn gestoken. Dit soort vieze brandjes brengen het milieu ernstig schade toe en het schoonmaken en opruimen is een hoge kostenpost. Ook zien we een toename van schade door het gebruik van zwaar vuurwerk. De inzet van hulpdiensten, het opruimen en het repareren van de schade kost elk jaar weer veel geld. Dat is echt zonde en onnodig!" Het totale schadebedrag is nog niet bekend. De gemeente inventariseert de komende de weken de schade.

Samenwerking
Net als andere jaren werkten gemeente, brandweer en politie tijdens oud en nieuw weer nauw samen. Bragt: "Doordat 2 agenten van team De Waarden zwaargewond zijn geraakt op oudejaarsavond toen zij hulp verleenden bij een ongeval, kreeg de oudejaarsavond een heftige start. Ik heb groot respect voor alle medewerkers van de hulpdiensten en gemeentelijke buitendienst en bedank hen voor hun inzet en prettige samenwerking."

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 16 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden