• Twee van de zes kavels voor woningbouw zijn verkocht.
• Twee van de zes kavels voor woningbouw zijn verkocht. Foto: PHTB

Kassen maken plaats voor woningen aan Liesveldsesteeg

Algemeen 815 keer gelezen

BRAKEL • Aan de Liesveldsesteeg in Brakel is de sloop gereed van een aantal tuinbouwbedrijven. Deze maken plaats voor open ruimte en woningen.

De noordzijde van de Liesveldsesteeg ligt in een extensiveringsgebied; een locatie waar geen nieuwe glastuinbouw mogelijk is. Dat staat in het herstructureringsplan voor de tuinbouw in de Bommelerwaard. Het projectbureau PHTB begeleidt de herstructurering, de provincie Gelderland verstrekt verplaatsingssubsidies.

Landschap
Door verplaatsing van de tuinbouwbedrijven wordt de landschappelijk belangrijke strook tussen de Waaldijk en de Liesveldsesteeg vrij gemaakt van kassen en tuinbouwbestemming. De tuinbouwbedrijven zijn verplaatst naar intensiveringsgebieden (gebieden die bedoeld zijn voor glastuinbouw) in onder andere Poederoijen.

Kleine of verouderde bedrijven worden afgebroken door tuinders die in investeringsgebieden willen uitbreiden; zij 'sprokkelen' zo ruimte voor grote nieuwe kassen bij elkaar.

Vrij zicht
Aan de Liesveldsesteeg worden woningen gebouwd met behoud van ruimte. Het gebied achter de woonkavels blijft open met vrij zicht tot aan de dijk. Vanaf de dijk wordt het daardoor mogelijk om Huize Brakel te zien liggen, zonder kassen in zicht.

Zes woonkavels
In het nieuwe plan is ruimte voor zes woonkavels, waarvan er twee verkocht zijn. In plaats van twee twee-onder-een-kapwoningen, mag ook een vrijstaande woning worden gebouwd. Dat is flexibel in te richten om te kunnen voldoen aan de wensen van toekomstige bewoners. Meer informatie is te vinden op wonenindebommelerwaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden