• Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart verwierf D66 een zetel in Maasdriel.
• Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart verwierf D66 een zetel in Maasdriel. (Archieffoto: Janneke Boogaard)

Manon Beekhuijzen nieuwe voorzitter van D66 Bommelerwaard

  •   330 keer gelezen

BOMMELERWAARD • Manon Beekhuijzen uit Hedel is de nieuwe voorzitter van D66 Bommelerwaard. Zij volgt Piet van Wesemael op, die de voorzittershamer vrijwel de hele vorige raadsperiode hanteerde.

De entree van Beekhuijzen past in de opfrissing die momenteel gaande is bij D66, waar Elke Meyers-Smulders per 13 december Thom Ummels opvolgt als raadslid in Zaltbommel.

D66 in beide gemeenten
Piet van Wesemael besloot zijn functie als voorzitter vacant te stellen na de laatste raadsverkiezingen. Zijn voornaamste doel was om D66 in de beide gemeenten van de Bommelerwaard vertegenwoordigd te krijgen. Deze missie is bij de verkiezingen van dit voorjaar geslaagd. 

Verder groeien
Manon Beekhuijzen is erg gemotiveerd om D66 verder te laten groeien in de Bommelerwaard door samen met de leden in de verschillende kernen maatschappelijk actief te zijn. 

Elke Meyers-Smulders in de raad
Vanwege zijn verhuizing naar Flevoland kwam de raadszetel van Thom Ummels vrij. Nummer 2 van de kieslijst, de Bommelse Elke Meyers-Smulders volgt hem op als raadslid van D66 in Zaltbommel. Haar benoeming staat op de raadsagenda van donderdag 13 december.

Afstand verkleinen
Elke Meyers is in het dagelijks leven naast haar moederschap werkzaam als zelfstandig ondernemer binnen de jeugdzorg. Als nieuw raadslid wil ze door middel van gesprekken met inwoners, bij hen thuis of op straat, de afstand tussen politiek en inwoners van de gemeente verkleinen, om hun stem nog beter te laten horen.

Daniëlle Vlasman nieuw bestuurslid
Naast Piet van Wesemael trad ook Aart Harder terug uit het bestuur van D66 Bommelerwaard. Daniëlle Vlasman uit Rossum neemt de vacante positie in het bestuur in als zijn opvolger. Zij was de drijvende kracht achter de entree van D66 in Maasdriel en is in oktober tevens benoemd als reserve-commissielid in Maasdriel.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK